Kaedah Memahami Krisis Hutang Besar

Ray Dalio, seorang billionnaire dan pengurus dana serta pemilik hedge fund Bridgewater Associates telah menulis sebuah buku bertajuk a Template for Understanding Big Debt Crises. (Kaedah Memahami Krisis Hutang Besar) yang diberikan secara percuma.

Beliau menerangkan tentang kitaran hutang dalam ekonomi dan bagaimana ia akan berkembang sehingga menimbulkan krisis.

Menurutnya Amerika sekarang berada di peringkat ke-7 daripada 9 peringkat dalam kitaran hutang (menggunakan analogi innings dalam baseball)

Anda boleh mendaftar dan memuat turun buku tersebut di sini::https://www.principles.com/big-debt-crises/

Anda juga boleh mendengar video penerangan dan temu ramahnya dengan CNBC di sini: https://www.cnbc.com/…/bridgewater-associates-ray-dalio-on-…

Perhatian: Link ini dikongsi sebab beliau memang sengaja berkongsi buku ini secara percuma. Versi buku fizikal dijual di Amazon. Jika anda menerima, membaca dan menyebarkan PDF tidak sah buku, seperti buku mengenai Jhow Low bertajuk Billion Dollar Whale atau buku-buku lain ia adalah satu kesalahan dan melanggar hak cipta karyawan dan tidak menghormati usahanya.Big Debt Crises

Author: Razali Razman

Razali Razman ialah penulis kewangan, pelabur dan pengasas Rencana Ringgit. Beliau pernah menulis tiga buku dan tiga ebook termasuk 51 Petua Pelaburan Unit Amanah dan Membina Aset Kejayaan, Mencapai Kebebasan Kewangan. Kelayakan: MBA Kewangan (IIUM), Perancang Kewangan Islam (IFP) dan Sarjana Muda Perakaunan (UM). Klik di bawah untuk follow di Facebook.

One Reply to “Kaedah Memahami Krisis Hutang Besar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *