Is het illegaal om blootsvoets te rijden in Californië? | Ticket Dismissal Service

Het antwoord is NEE.

Veel Californiërs geloven dat als je blootsvoets rijdt, je een overtreding begaat. In feite denken ze dat het illegaal is, terwijl er in werkelijkheid geen federale of zelfs staatswetgeving is die je verbiedt auto te rijden zonder schoenen aan je voeten.

Woonachtig in Californië is het heel normaal om na een lange week op kantoor naar het strand te gaan, wat plezier te maken en overal zand aan te treffen. Als je terugkomt bij je auto, is het laatste waar je je druk om kunt maken, al het zand verwijderen en je schoenen weer aantrekken, dus je besluit naar huis te rijden zonder schoenen aan. Voor sommige zakenmensen kan het dragen van geklede schoenen of, in het geval van vrouwen, hoge hakken de hele dag, een tol eisen van hun voeten en ervoor zorgen dat ze hun schoenen willen uittrekken en op blote voeten naar huis willen rijden.

Gelukkig genoeg begaan deze bestuurders geen overtreding, en als ze toevallig aan de kant worden gezet door een politieagent die hun blote voeten opmerkt, kan er geen proces-verbaal worden uitgeschreven.

Is rijden op blote voeten gevaarlijk?

Er zijn geen wetten die het rijden op blote voeten verbieden, maar het feit dat het kan, betekent niet dat het ook moet. Dus, is het veilig om op blote voeten te rijden? Er zijn risico’s verbonden aan het rijden op blote voeten.

Een paar van de risico’s die verbonden kunnen zijn aan het rijden op blote voeten zijn:

– De zolen van je schoenen geven een bepaalde mate van gelijkmatige druk, terwijl je voet dat niet doet. Rijden zonder schoenen kan betekenen dat u na verloop van tijd pijn krijgt aan uw voetzolen door de onevenwichtige druk die erop wordt uitgeoefend.

– Als de auto waarin u rijdt geen automatische versnellingsbak heeft, moet u een beetje kracht zetten om het koppelingspedaal in te trappen, en zonder schoenen kan dit moeilijk zijn. De meeste bestuurders zijn het erover eens dat het dragen van schoenen het proces een stuk gemakkelijker maakt en meer kracht geeft.

– Het grootste risico dat je loopt als je geen schoenen draagt, is dat je voet van het pedaal kan glijden met desastreuze gevolgen. Blote voeten hebben niet dezelfde beschikbare kracht als het gaat om remmen en in een noodsituatie telt elke seconde.

Is rijden met slippers of sandalen in Californië veilig?

In recente studies is aangetoond dat ongeveer 1,4 miljoen auto-ongelukken gebeurden toen de sandalen van de bestuurder hen ervan weerhielden het rem-, koppelings- of gaspedaal in te trappen.

Onder normale omstandigheden kan een bestuurder in ongeveer 0,2 seconden op elke situatie reageren, maar uit onderzoek is gebleken dat een bestuurder met teenslippers twee keer zoveel tijd nodig heeft, en ongeveer tien procent van de ondervraagde bestuurders heeft bekend dat hun teenslippers meer dan eens zijn afgegleden en onder de pedalen bekneld zijn geraakt.

Andere soorten schoeisel die ongeschikt kunnen zijn voor veilig rijden zijn:

– sandalen met meerdere bandjes.
– plateauschoenen.
– schoenen met naaldhakken.
– sleehakken.
– kniehoge of enkelhoge laarzen.
– schoenen met gladde zolen.

Mag ik mijn schoenen uitdoen tijdens het rijden?

Sommige automobilisten doen hun schoenen uit als ze voor een stoplicht staan of vastzitten in het verkeer om hun voeten wat verlichting te geven, maar hoewel dit niet verboden is, wordt het over het algemeen niet aangeraden. Het is voorgekomen dat schoenen vast kwamen te zitten onder het rempedaal, waardoor het voertuig niet meer tot stilstand kwam en de auto tegen de voorligger botste. Naast de kans op een ongeval, kan het worden opgevat als een vorm van afgeleid rijden, wat een overtreding is en ertoe kan leiden dat je een bekeuring krijgt.

Is het illegaal om blootsvoets te rijden in Californië?

Als je vastbesloten bent om blootsvoets te rijden en de potentiële veiligheidsrisico’s je nog niet hebben ontmoedigd, dan kan de gedachte om te worden aangeklaagd voor gevaarlijk rijgedrag je misschien afschrikken. Toegegeven, een wetshandhaver kan je geen bekeuring uitschrijven voor het rijden op blote voeten, maar als je betrokken bent bij een ongeval, dat op een of andere manier blijkt te zijn gerelateerd aan je rijden op blote voeten, kun je worden beschuldigd van roekeloos of nalatig rijden.

Je zou kunnen kijken naar een verhoging van je verzekeringspremies. Het kan zelfs invloed hebben op uw vermogen om verzekeringsdekking te krijgen helemaal, en mogelijk laat je open voor claims van de andere partijen. (Het is vermeldenswaard dat uw grote tenen ruwweg veertig procent van uw lichaamsgewicht ondersteunen, dus als u betrokken bent bij een verkeersongeval en ze verliest, zou uw evenwicht meer dan waarschijnlijk worden beïnvloed).

Als ik een bekeuring krijg voor afgeleid of nalatig rijden, wat kan ik dan doen?

Als u de pech heeft een bekeuring te krijgen, kan GetDismissed u helpen deze te bestrijden.

U hoeft niet naar de rechter te gaan, geen papierwerk in te vullen en u hoeft niet te wachten.

Vehicle Code Section 40902 staat u toe bekeuringen schriftelijk te betwisten, zonder dat u persoonlijk voor de rechter hoeft te verschijnen.

U beantwoordt vragen over uw verkeersboete en ons systeem vult al het papierwerk voor u in. We doen dit al jaren, en hebben een systeem ontwikkeld dat u voorziet van al uw ingevulde verdedigingsdocumenten.

Als u eenmaal uw informatie over uw bekeuring invoert en alle vragen beantwoordt, zal uw verdediging worden voorbereid.

Bijna alle soorten Californische verkeersovertredingen kunnen worden aangevochten met GetDismissed, dus bel ons op 1-800-580-3769 of begin hier en maak een einde aan uw zorgen.