Mengenai Kami

Rencana Ringgit ialah portal kewangan peribadi, pelaburan dan ekonomi dengan matlamat mengulas perkembangan terkini dan menyampaikan maklumat sahih untuk memastikan pembaca melabur dengan bijak, mahir menguruskan wang dan celik ekonomi.

Ramai pelabur mengalami kerugian atau tidak menerima pulangan sewajarnya daripada pelaburan mereka. Ada juga yang tidak membuat keputusan simpanan atau perbelanjaan yang optimum. Salah satu objektif portal ini ialah untuk meningkatkan ilmu kewangan  untuk membolehkan pembaca meningkatkan kebarangkalian untung dan mengurangkan kemungkinan rugi.

Selain daripada menyediakan artikel kewangan, pembaca juga boleh meninjau seminar dan e-book yang disyorkan atau ditawarkan di sini.  Follow Rencana Ringgit di Facebook.

Portal ini diasaskan oleh Razali Razman.

Profil 

Razali Razman ialah penulis kewangan, pelabur dan pengasas Rencana Ringgit. Beliau pernah menulis tiga buku dan tiga ebook termasuk, Panduan Asas Saham, 51 Petua Pelaburan Unit Amanah dan Membina Aset Kejayaan, Mencapai Kebebasan Kewangan. Kelayakan Razali: MBA Kewangan (IIUM), Perancang Kewangan Islam (IFP) dan Sarjana Muda Perakaunan (UM).

Follow beliau di Facebook:

Beliau boleh dihubungi di

razali @ rencanaringgit.com