NASCAR

Of u nu op zoek bent naar NASCAR kansen of om te wedden op race winnaars, coureur matchups, of props, FOX Bet is de plek om te zijn voor NASCAR weddenschappen.

NASCAR staat voor National Association for Stock Car Auto Racing, en het is een van de belangrijkste auto-raceseries in de wereld. De drie bekendste NASCAR series zijn de Monster Energy NASCAR Cup Series, de Xfinity Series, en de Gander Outdoors Truck Series. Er zijn ook een aantal regionale NASCAR-series.

De Monster Energy NASCAR Cup Series, die vaak de Cup Series wordt genoemd, is het hoogste niveau van NASCAR. De serie begon in 1949. In die tijd heette het de Strictly Stock Division. Daarna werd de serie bekend als de Grand National Division. Door een reeks sponsordeals werd de serie ook bekend als de Winston Cup Series, de Nextel Cup Series en de Sprint Cup Series.

NASCAR-coureurs in de Cup Series krijgen punten toegekend op basis van hun finishplaats en het aantal ronden dat ze in een bepaalde race aan de leiding rijden. Het NASCAR-schema is in twee delen verdeeld. Het eerste deel omvat 26 races. Na deze races gaan de beste 16 coureurs door naar de NASCAR play-offs, de zogenaamde Chase, een serie van 10 races waarin de Cup Series-kampioen wordt bepaald.

De Cup Series-auto’s van NASCAR zijn in staat om harder dan 200 mijl per uur te rijden. De auto’s hebben een voormotor met achterwielaandrijving. Hoewel er een aantal verschillende autofabrikanten en modellen in de serie rijden, zijn de auto’s gereguleerd om de gelijkheid tussen de voertuigen te waarborgen. Omdat de auto’s relatief gelijk zijn, ligt de nadruk meer op de vaardigheden van de coureurs.

De eerste die het NASCAR-kampioenschap won was Red Byron in 1949. Herb Thomas werd de eerste coureur die meerdere NASCAR-titels won in 1953, nadat hij eerder al in 1951 had gewonnen. Drie coureurs delen het record voor de meeste NASCAR-kampioenschappen. Richard Petty, Dale Earnhardt en Jimmie Johnson hebben elk zeven NASCAR Cup Series titels gewonnen. Johnson valt op omdat hij vijf van zijn zeven titels op rij won, van 2006 tot en met 2010.

De meest prestigieuze race in het NASCAR-circuit is de Daytona 500. De Daytona 500 werd voor het eerst verreden in 1959 en vindt nu elk jaar in februari plaats op de Daytona International Speedway in Daytona, Florida. De race bestaat uit 200 ronden over het 3,5 mijl lange drie-ovale circuit. Richard Petty heeft ook in die race een record: hij won de Daytona 500 zeven keer. De Daytona 500 start het seizoen van de NASCAR Cup Series, die uniek is ten opzichte van andere sporten waar de meest prominente competitie komt aan het einde van het seizoen.

NASCAR races worden gehouden op een aantal verschillende soorten tracks. De meerderheid van de races wordt gehouden op ovaalvormige circuits. Maar er zijn een handvol races die plaatsvinden op road courses met meer bochten. Sommige NASCAR-circuits zijn kort, zoals de Martinsville Speedway met zijn 526 mijl. Andere zijn vrij lang, zoals de 2,66-mile Talladega Superspeedway.