11 Tekenen dat hijs onzeker is over een relatie met jou

Na in veel relaties te hebben gezeten die werden verwoest door gedrag veroorzaakt door onzekerheid, kan ik eerlijk zeggen dat onzekerheid voor mij nu een dealbreaker is.

Wanneer je onzeker bent, vertelt je innerlijke stem je dat je niet genoeg bent, dat de persoon met wie je bent je zal verlaten – en dat kan je op gekke manieren laten reageren, zelfs als je weet dat je je zelfverzekerder zou moeten voelen.

Ik heb gezien dat mensen die onzeker zijn over relaties, misbruik maken, vreemdgaan, of zelfs supercontrolerend worden als een manier om zichzelf beter te laten voelen over hun “kansen” bij mensen.

Je kunt ook niet echt veel doen om mensen minder onzeker te maken, omdat dat in de meeste gevallen een “zelf”-probleem is in plaats van een extern probleem. Dat is de reden waarom onzekerheid voor mij een dealbreaker werd, en waarom ik mensen adviseer om twee keer na te denken als ze daten met iemand die onzekerheid toont.

Dat gezegd hebbende, zijn er meestal waarschuwingssignalen dat hij onzeker is over een relatie met jou. Hier zijn enkele van de grotere giveaways.

1. Hij bekritiseert je – veel.

Ik wil je wijzen op een waarheid als een koe die veel leraren zeggen tegen gepeste kinderen op school: mensen die anderen bekritiseren en afkraken doen dat omdat ze zich typisch minderwaardig voelen ten opzichte van jou. Dit is zeer waar in dating, en is eigenlijk de reden waarom zo veel mannen zijn wreed tegen vrouwen.

Dat gezegd hebbende, constante kritiek is vaak het eerste teken van een mishandelende partner. Als je dit ziet gebeuren, ren dan naar de heuvels.

2. Je merkt dat hij een totale deurmat is om je heen.

Een ander teken van onzekerheid is wanneer jongens de neiging hebben om zichzelf te “deurmatten” en te veranderen in mensen zonder mening.

Dit is niet alleen saai in een partner, het is ook een trefzekere manier voor wrok op te bouwen. Ze zullen je niet vertellen wat ze echt willen of zelfs echt voelen totdat ze ontploffen in woede.

3. Hij staat erop om te proberen om “alfamannetje” te spelen.

Geloof het of niet, dominante mannen zijn geen zelfverzekerde mannen. Het zijn mannen die, om de een of andere reden, denken dat het enige wat ze te bieden hebben mannelijkheid en verwaandheid is.

Van wat ik heb gezien, is het zo dat hoe dominanter een man is, hoe minder waarschijnlijk het is dat hij een gezonde en goede partner zal zijn.

Er is ook een reden waarom. Voor dit soort mannen ben je niet meer dan een bevestiging van het feit dat hij een man is. That’s it.

Het gaat niet om jou, het gaat erom dat hij een hol gat in zijn hart probeert te vullen dat nooit verzadigd kan worden omdat het vertrouwen dat hij wil nooit extern verkregen kan worden.

4. Als jullie samen uitgaan, wijst hij voortdurend op zijn goede eigenschappen.

Ja, je weet dat hij een BMW heeft. Hij heeft je ook verteld over zijn vrijwilligerswerk, zijn biceps, en ook wat anders waarvan hij denkt dat het indruk op je zal maken.

Guy’s die er een punt van maken om regelmatig te praten over hoe ze een goede vangst zijn, voelen zich vaak onzeker over hun positie bij de persoon met wie ze daten. Hoewel dit misschien onschuldig is, moet je niet vergeten dat zelfverzekerde mensen niet opscheppen.

5. Hij probeert zich te gedragen als een “player”.

Je kent het type wel. De man die altijd opschept over de vrouwen die hij legt die eigenlijk geen actie krijgt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Teken nu in voor YourTango’s trending artikelen, topdeskundig advies en persoonlijke horoscopen die elke ochtend rechtstreeks in je inbox worden bezorgd.

Dit is een ding, en mannen doen dit niet tenzij ze serieuze problemen hebben over hun seksuele zelfvertrouwen.

6. Hij gedraagt zich een beetje wonky.

Van wat ik heb gezien, laten de meeste mannen die onzekerheden hebben, die op de een of andere manier uitlekken. Ze kunnen iets zeggen over dat “aardige jongens als laatste eindigen” of zo hard gaan praten dat mensen zich omdraaien om te staren.

Hoe dan ook, als hij een totale eikel van zichzelf maakt, is dat een van de tekenen dat hij onzeker is over een relatie met jou.

7. Je merkt dat hij vrouwen regelmatig neerkent.

Dit is een meer gegeneraliseerd ding dat ik heb opgemerkt.

Veel onzekere mannen zullen hun meisjes geweldig behandelen (in het begin), maar kleineren vrouwen als een geheel. Kleine, echt onzekere mannen hebben de neiging om hun angst om te zetten in haat, want het is makkelijker om boos te worden en iemand anders te haten dan het is om daadwerkelijk te confronteren wat je een slecht persoon maakt om te daten.

Artikel gaat hieronder verder

Trending op YourTango:

8. Hij zegt dat hij “niet goed genoeg” is voor jou, of dat hij zich daar zorgen over maakt.

Hey, hij is in ieder geval eerlijk.

In deze gevallen is het duidelijk dat hij in ieder geval probeert aan te pakken wat er aan de hand is. Dus, misschien als hij beter is, is hij klaar om te daten.

9. Hij lijkt een volledige paniekaanval te krijgen tijdens de date.

Dit is mij nog maar één keer overkomen. De arme jongen begon te zweten, te trillen en gaf bijna zijn lo mein over door hoe nerveus hij was.

Dit is een vrij groot teken dat hij niet erg zeker is over daten met jou, maar het goede nieuws is dat ze de neiging hebben om te ontspannen na een tijdje. Dit is misschien een van de enige tekenen dat zijn onzekerheid te redden is op hier.

10. Je voelt je door hem gesmoord, en hij wordt jaloers op andere mannen om je heen.

Een veelvoorkomend iets dat mensen die onzeker zijn in hun relatie zullen doen, is zich vastklampen aan die persoon alsof ze de laatste reddingsboot ooit zijn. Ze worden ook erg agressief tegen iedereen die ook maar enigszins als een “bedreiging” kan worden beschouwd.”

Dit is een veelvoorkomend teken dat hun onzekerheden zullen uitmonden in een misbruikende, codependent relatie. Dus, je weet dat je ze moet dumpen alleen al door dat.

11. Hij vist naar complimenten.

“Ik ben geweldig, toch? Zeg me dat ik geweldig ben. Ik ben zelfverzekerd, maar ik wil dat je me vertelt dat ik geweldig ben.” Ja, nee. We weten waar dat echt over gaat.

Ossiana Tepfenhart is schrijfster en woont in Red Bank, New Jersey. Ze schrijft voornamelijk over lifestyle, eten, financiën, en relaties. Je kunt haar volgen op Twitter.