5 Soorten Wietconcentraten (Dabs)

Dabs, ook bekend als cannabisconcentraten, zijn er in vele verschillende vormen, maten en vormen. Meestal omschreven als kleverig, kan de concentratie van cannabis harsen ook zeer hard en stabiel zijn. De consistenties variëren van harde shatters, kleverige saps, droge kruimels, en alles daar tussenin. Dabs kunnen variëren van doorschijnend tot ondoorzichtig.Verschillen tussen concentraten hangen af van een paar verschillende factoren zoals veranderingen in temperatuur, vochtigheid, en fysieke agitatie. Vaste THCA wordt geagiteerd om uit de olie neer te slaan en kristalliseert dan. Hasjolie verandert van een eenfasige substantie in een meerfasige, amorfe substantie, wat simpelweg betekent dat het van helder naar ondoorzichtig gaat. Terpenen spelen een grote rol in de uitkomst van de consistentie van concentraten, omdat ze fungeren als oplosmiddelen, en hoe meer aanwezig, hoe vloeibaarder je product zal zijn.De manier waarop je elk type hanteert is verschillend, omdat sommige vastgeplakt moeten worden aan een gereedschap, terwijl andere geschept moeten worden met iets dat de vorm heeft van een lepel. Als je er nog geen hebt, probeer dan een dab tool voor meervoudig gebruik aan te schaffen, zodat je in verschillende situaties terecht kunt komen. Hier zijn een aantal verschillende soorten dabs die je uiteindelijk zult tegenkomen.

Shatter

Photo: The Cannabist

Splinters zijn zogeheten zeer stabiele en glasachtige concentraten die meer dan waarschijnlijk in vele stukken breken als ze op een hard oppervlak vallen. Sommige shatter heeft wat plakkerige eigenschappen, terwijl andere soorten glad aanvoelen. Om wat op je nagel te krijgen, laat je het vallen met je vingers, of verwarm je je dabber een beetje met een aansteker om de extracten te laten smelten aan het gereedschap. Veel mensen proberen shatter te vinden omdat men denkt dat dit de zuiverste substantie is. Wikkel je shatter in perkamentpapier om het te bewaren en te verplaatsen.

Crumble

Photo: THC Finder

Crumble heeft de droogste consistentie van alle concentraten. Afhankelijk van de mate waarin het is afgebroken, zou je crumble voor een sessie moeten kunnen opbreken tot dabs van de gewenste grootte. Als je het type bent dat graag de handen uit de mouwen steekt, zal het geen probleem zijn om dit type zonder gereedschap onder te dompelen. Probeer het gebruik van perkamentpapier te vermijden en bewaar je crumble in plaats daarvan in een siliconen of glazen bakje met een deksel.

Budder

Photo: CTU

Budder neemt de ruimte tussen was en kruimel in met een consistentie die lijkt op pindakaas. Deze vorm wordt gemaakt door het oorspronkelijke sap of de shatter waar je mee werkt op te kloppen. Shatter breekt uiteindelijk af tot budder met tijd en een beetje warmte. Budder kan een overvloed aan terpenen vertegenwoordigen, maar kan ook betekenen dat het materiaal niet genoeg gezuiverd werd. Als je moeite hebt om wat op je gereedschap te krijgen, probeer het dan ongeveer 15 minuten in de vriezer te leggen om het te laten stollen. Je kunt het veilig bewaren in een bakje of in perkamentpapier.

Wax

Photo: Complex

Wax is een kleverige vorm van concentraten die alleen met een (schone) dab tool mag worden gehanteerd. Dit type werkt niet met je handen en zal uiteindelijk overal op komen. Extracten met gedecarboxyleerde THC eindigen meestal sappiger, en hetzelfde lijkt ook te gelden voor CBD, dus laat je niet ontmoedigen door alles wat geen harde shatter is. Net als bij budder kun je wax veilig bewaren in elke opslagruimte die je hebt voor je dabs.

Olie

Soms krijg je cannabisconcentraten die zijn gemaakt met C02 in plaats van butaan. Dit geeft meestal aanleiding tot een licht vloeibare olie die meestal in een spuitje wordt geleverd om praktische toepassing te garanderen. Er is een duidelijk verschil in smaak als het gaat om de vergelijking tussen BHO en CO2, maar het is allemaal een kwestie van persoonlijke voorkeur. Je zult waarschijnlijk olie willen bewaren in de spuit of een siliconen container die je hebt rondslingeren.

Bezoek de GOEDEREN sectie om meer te leren over de beschikbare producten en waar je ze kunt vinden met onze DISPENSARIES locator.

Tyler Terps VIA https://merryjane.com/culture/5-types-of-concentrates?infinite=true