Amanda Balionis: Wie is de CBS Golf Reporter?

Amanda Balionis op The Masters op zondagmiddag.

AUGUSTA, GEORGIA – NOVEMBER 15: Amanda Balionis van CBS staat op de putting green na de laatste ronde van de Masters op de Augusta National Golf Club op 15 november 2020 in Augusta, Georgia. (Foto door Patrick Smith/Getty Images)

Dustin Johnson’s 2020 Masters winst afgelopen weekend leidde tot een belangrijk moment voor CBS’s on-course reporter Amanda Balionis.

Na afloop van de laatste ronde sprak Balionis met Johnson, die duidelijk emotioneel was ongeveer een uur na het winnen van zijn tweede carrière major.

“Het is een droom die uitkomt. Als kind droomde je er altijd van om Masters kampioen te worden,” zei Johnson terwijl hij zich verslikte. “

Balionis oogstte lof voor de manier waarop ze het interview afhandelde. Na afloop vatte ze de situatie samen door te zeggen dat het “een Masters, en een kampioen, zoals geen ander” was op Twitter.

“Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor alle lieve woorden!” voegde ze toe in een latere tweet. “Op de een of andere manier creëert The Masters, ongeacht wanneer het wordt gespeeld, altijd historische momenten, herinneringen & Kampioenen. Dit jaar was geen uitzondering & Ik voel me zo gelukkig om deel uit te maken van dit geweldige CBS Sports team & om er een klein onderdeel van te zijn geweest.”

Met dat alles uit de weg, is het tijd om eens wat dieper in te gaan op wie Amanda Balionis is en meer over haar te weten te komen.

Amanda Balionis op The Masters.

(Foto door Patrick Smith/Getty Images)

Vorig weekend was niet haar eerste rodeo.

Zondag was misschien Balionis’ grootste moment voor de camera, maar het is verre van haar eerste. Ze maakt sinds 2017 deel uit van CBS’ PGA Tour-verslaggeving en heeft ook gediend als zijlijnverslaggever voor NFL- en college football-wedstrijden op het netwerk.

Voordat ze bij CBS kwam, werkte ze bij de PGA Tour en Callaway Golf. Als gevolg daarvan heeft ze een lange geschiedenis van het interviewen van Dustin Johnson, dat is de reden waarom ze toegaf dat ze een beetje verrast was door het zien van de 36-jarige golfer zo emotioneel.

“Ik heb Dustin geïnterviewd sinds ik begon met het verslaan van golf in 2011 en je weet een beetje wat je kunt verwachten,” vertelde Balionis aan The Big Lead. “Hij zal de vraag die je stelt beantwoorden en zijn prestaties bagatelliseren en die altijd toeschrijven aan het uitvoeren en de baas zijn. Als hij niet goed speelt, is hij daar ook heel eerlijk over, maar hij is over het algemeen niet emotioneel. Zelfs toen hij zijn eerste major won, was er niet veel emotie.

“Ik denk dat wat er gebeurde, was dat hij het groene jasje droeg op de oefengreen, Tiger had het hem net aangetrokken en het drong op dat moment echt tot hem door dat hij zijn jeugddroom had verwezenlijkt. Weet je, hij groeide op een uur afstand van deze golfbaan op. Dit was de baan en toen ik hem de vraag stelde, denk ik dat hij echt terugging naar de tijd toen hij nog een klein kind was en droomde van dit moment en het drong eindelijk tot hem door. Het was ongelooflijk om te zien, omdat we normaal gesproken een zeer beheerste Dustin Johnson zien en we kregen een soort kijkje achter het gordijn, wat ik geweldig vond.”

Afgestudeerd aan de Hofstra University op Long Island, kreeg Balionis haar omroep-start bij MSG Network.

CBS' Amanda Balionis op de baan bij de Champions for Charity.' Amanda Balionis on the course at the Champions for Charity.

(Foto door Mike Ehrmann/Getty Images voor The Match)

Amanda Balionis, buiten de golfbaan:

Balionis is yogalerares en een hondenliefhebster. Ze is actief voor de liefdadigheidsinstelling “K9 for Warriors”, die honden uit asiels redt en ze traint tot hulpdieren voor veteranen met PTSS.

De 33-jarige Balionis is zelf ook een fervent golfer, die het spel al speelt sinds ze een kind was. Dit jaar heeft ze zelfs golf in haar Halloween-kostuum verwerkt.

Daarnaast is Balionis partner bij BioSteel, een bedrijf dat sportdrankjes en -voeding produceert en dat een indrukwekkende lijst atleten als merkvertegenwoordigers heeft, waaronder Patrick Mahomes, Ezekiel Elliott, Gleyber Torres en DeAndre Hopkins.

Nu we haar achtergrond een beetje hebben bekeken, laten we eens naar haar liefdesleven kijken.

Michael Wilbon, Andre Iguodala en Amanda Balionis poseren voor een foto.

(Foto door Noah Graham/Getty Images voor PGA of America)

Heeft Amanda Balionis een vriendje?

Balionis heeft momenteel een relatie met de voormalige University of North Carolina-quarterback Bryn Renner. De 30-jarige Renner speelde voor de Tar Heels van 2011-13, bracht tijd door met verschillende oefenselecties in de NFL voordat hij in 2017 in coaching stapte.

Renner is bezig aan zijn tweede seizoen als de cornerbacks coach bij FIU nadat hij in 2017 en 2018 diende als de programma’s recruiting coördinator. Het lijkt erop dat zijn toekomst aan de zijlijn ligt.

Door hun carrières hebben Balionis en Renner het allebei druk, maar te oordelen naar hun respectieve sociale media-profielen, vinden ze nog steeds manieren om tijd met elkaar door te brengen.

Het allerbeste voor de twee als hun relatie en respectieve carrières vorderen.

Wat is de volgende voor haar?

Simpel gezegd, als er golf wordt gespeeld, zal Amanda Balionis er zijn om het te verslaan. Of het nu gaat om The Masters, een ander groot toernooi of “The Match: Champions for Charity” showcase, je kunt erop rekenen dat Balionis er is om een professionele interviewervaring op de baan te bieden.

Zo gevestigd als ze is in de golfwereld, zal het interessant zijn om te zien of Balionis’ carrière als zijlijnverslaggeefster van het voetbal van de grond komt.

Ze heeft al het vertrouwen gekregen om prof- en college football te verslaan voor CBS, wat een bemoedigend teken is voor haar toekomst bij het netwerk.