Boek een hotel in: Ciudad Obregon,Mexico

Over Ciudad Obregon, Mexico

Ciudad Obregon is de provinciehoofdplaats van Cajeme en de tweede stad in grootte en belangrijkheid van de staat Sonora, in het noorden van Mexico. Deze stad is omgeven door de stranden van de Zee van Cortez, de Sierra Madre Occidental bergketen, Mayo Valley, de haven van Guaymas, en de stranden van San Carlos. De stad heeft een verscheidenheid aan amusement en cultuur, een uitstekende hotelinfrastructuur, aantrekkelijke toeristische landschappen, en een groeiende handelsindustrie, die is uitgegroeid tot de toeristische zakelijke hoofdstad van Sonora.

Ciudad Obregon is gelegen in Yaqui grondgebied, een inheemse stad beroemd om zijn onafhankelijkheid, omdat het een van de weinige etnische groepen van het continent was die niet werd gedomineerd door het Spaanse leger. Het Museum van het Yaqui-volk stelt hun geschiedenis, taal, waarden, tradities, festivals, muziek, en nog veel meer tentoon. Een andere plek die u kunt bezoeken is het Museum van de Revolutie, gevestigd in het voormalige huis van generaal Alvaro Obregon, dat wordt beschouwd als een van de beste en meest complete revolutionaire musea van Mexico.

Náinari Lagoon, bekend als de vriendin van Ciudad Obregon, is de belangrijkste plek voor gezinsrecreatie. Het beschikt over tokkelbanen over het meer, een drijvend dok voor sportvissen, en dansende fonteinen die ’s nachts worden verlicht. U kunt een bezoek brengen aan het Ostimuri Park, naast de lagune, met attracties, een dierentuin en eetkraampjes. De Álvaro Obregón Dam of Oviachic Dam, op 24 kilometer (14 mijl) van de stad, is populair om te vissen; er is een prieel met een weids uitzicht over de dam en de vallei van de Yaqui rivier. Op de weg naar deze populaire plaats vindt u waterparken, zwembadcomplexen en beekjes. Bovendien ligt Dique 10 vlak bij de dam, hier kunt u watersporten, mountainbiken en extreme sporten beoefenen.

De Monumentale Waterval lijkt sterk op de fontein-vulkaan in het Mirage hotel in Las Vegas. De combinatie van de watervallen en de reflectoren zorgt voor schaduwen die ’s nachts de aandacht trekken van kinderen en volwassenen. Het Alvaro Obregon Plein is een referentie- en ontmoetingsplaats, waar u het Monument voor Generaal Alvaro Obregon, de in 1988 gebouwde Zonneklok, de Monumentale Klok, het Stadhuis, waar u verschillende muurschilderingen met de geschiedenis van Cajeme kunt zien, de Openbare Bibliotheek, die de geschiedenis van de stad herbergt, en de Kathedraal van het Heilig Hart van Jezus, die hedendaagse architectuur biedt.

De twee beroemdste beelden van Ciudad Obregon zijn de Yaqui Danser, gebouwd in 1966, die de karakteristieke Herten Dans symboliseert, en de Indio Cajeme, krijger en verdediger van de Yaqui stam. Muziek, theater en beeldende kunst spelen een belangrijke rol in de cultuur van Ciudad Obregon, die verschillende kunstgalerijen heeft met tentoonstellingen van lokale, nationale en internationale kunstenaars. Daarnaast zijn er concerten en voorstellingen in het Oscar Russo Theater.

Voor winkelliefhebbers is Plaza Tutuli het oudste en grootste winkelcentrum in Ciudad Obregón. Een andere optie is de Gemeentelijke Markt Mercajeme, met heerlijk lokaal eten en handwerk.

Evenementen in de stad zijn de Obregon Expo, in mei, en het Tetabiakte Festival van Kunst en Cultuur, met muziek, schilderen, film, poëzie, boekpresentaties, en voorbeelden van de cultuur en tradities van de Yaqui etnische groep.

***De officiële munteenheid van Mexico is de Mexicaanse Peso (MXN).