De moeder van Christina Morris: ‘Dit is de ergste dag van ons leven’

Maart 8, 2018 om 13:01 uur
Filed Under: Politie Anna, Anna Texas, Black Willow Trail, Gevonden lichaam, Christina Morris, Enrique Arochi, menselijke resten, ontvoering, Lokale TV, vermiste vrouw, Plano Police Department, Taylor Boulevard

COLLIN COUNTY (CBSDFW.COM) – De resten die woensdag in een bosgebied in Anna zijn gevonden, zijn door de lijkschouwer geïdentificeerd als die van Christina Morris.

Haar familie sprak in het openbaar vanuit het Plano Police Department, en vroeg om privacy nu ze eindelijk tijd hebben om te genezen.

Zo noemde ze het de “ergste dag van ons leven,” Christina’s moeder Joni Hare sprak over de 2.185 dagen die zijn verstreken sinds haar dochter voor het laatst levend werd gezien. Met tranen uitte ze haar verdriet, een verdriet dat alleen een moeder kan kennen. Een andere familielid van Christina bedankte alle mensen die de familie hebben geholpen tijdens hun beproeving – van vrijwillige zoekers, rechtshandhaving, lokale media en vele, vele anderen uit het hele land en de hele wereld.

(credit: familie Morris)

Het was meer dan drie jaar geleden toen Morris verdween uit een parkeergarage bij The Shops at Legacy in Plano.

Familieleden van Christina Morris arriveren op de plaats in Anna waar menselijke resten werden gevonden op 7 maart 2018. (credit: Scott Jarrell/CBS 11 News)

Op donderdagochtend arriveerden vrienden en familieleden van Christina, waaronder haar moeder Jonni McElroy, op de plek waar de stoffelijke resten werden gevonden. De groep vrouwen droegen bloemen en stonden elkaar later te omhelzen en te troosten.

De stoffelijke resten werden woensdag ontdekt nadat een graafploeg was begonnen met het rooien van struiken voor een nieuw woonproject. Andy Mitchell vertelde CBS 11 News dat hij en zijn broer de voortgang van het ontwikkelingsproject aan het controleren waren toen ze de botten en enkele andere voorwerpen tegenkwamen. “Het leek erop dat er wat kleding lag, maar we hebben niet gegraven omdat we wisten dat ze hun eigen onderzoek zouden doen en we dat op geen enkele manier wilden hinderen,” zei hij.

  • Bekijk de volledige dekking van de Christina Morris-zaak

Morris is voor het laatst levend gezien met Enrique Arochi in 2014. De twee, voormalige klasgenoten van de middelbare school, hadden met vrienden gefeest. Bewakingscamera’s legden video vast van Arochi en Morris die samen liepen.

Drie maanden nadat Morris verdween vond de politie DNA in de kofferbak van Arochi’s auto en arresteerde hem. Arochi werd aangeklaagd voor zware ontvoering en in 2016 schuldig bevonden. Hij werd veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf en zit zijn tijd uit in de Robertson Prison Unit in Abilene.

Het Collin County Sheriff’s Office en de politie van Plano helpen met het onderzoek in Anna. Leden van Morris’ familie hebben gezegd dat ze hopen dat de stoffelijke resten van Christina zijn, zodat ze eindelijk verder kunnen en Arochi nu berecht kunnen zien voor moord.

Rechercheurs van de plaats delict verzamelden woensdag tot diep in de nacht bewijsmateriaal en waren na het opkomen van de zon weer terug bij het beboste veld.