Here you go: the natural gluten free macaron recipe!

Yes, we often wonder, but the real macaron recipe is usually naturally gluten free! But always ask before you buy them, you never know.

Macaroons come from middle age, and appeared in Italy! Did you know that?

macaron recipe
Macaron

Here, I’ll give you a white chocolate recipe, but you know you can make them to any taste!

For 6 people, you will need for this macaron recipe:

  • 100 grams of almond powder
  • 100g caster sugar
  • 100g icing sugar
  • 2 egg whites
  • 2cl of water
  • Powdered natural dyes if you decide to make different tastes

For the white chocolate ganache:

  • 50 g half dikke room
  • 20 g honing
  • 95 g witte chocolade
  • 1 theelepel vanillepoeder

De te volgen stappen zijn super simpel, je zult zien:

STAP 1: Meng in een blenderkom het amandelpoeder, en de poedersuiker door elkaar. Meng goed zonder te zeven (haal geen klontjes uit het meel).

STAP 2: Weeg in een andere kom je eiwit af, je hebt 35 gram eiwit nodig. Voeg vervolgens het mengsel van amandelpoeder en poedersuiker aan het eiwit toe (als u trouwens bitterkoekjes met pure chocolade wilt maken, voeg dan 10 g cacao aan dit mengsel toe).

STAP 3: Nu moet u een “siroop” bereiden: doe hiervoor 100 g basterdsuiker en 2cl water in een steelpan en verwarm het. De temperatuur van de bereiding moet 116° bedragen.

STAP 4: Terwijl u wacht tot de siroop warm is, doet u de andere 35 g eiwit in een kom. Meng zachtjes om het eiwit te beluchten, en daarna snel om het hard te maken. Dit is het moment waarop u uw natuurlijke kleurstoffen kunt toevoegen!

STAP 5: Laten we teruggaan naar onze siroop, deze moet een maximale temperatuur van 116° hebben. Als dit het geval is, zet u het vuur uit en zodra uw siroop 118° heeft bereikt, giet u het eiwit erbij en mengt u niet te hard en niet te langzaam! Als alles goed gemengd is, mix je snel om je mengsel te kunnen laten afkoelen.

STAP 6: Je kunt deze siroop toevoegen aan je eerste bereiding van STAP 2. Doe dit stap voor stap, zodat het mengsel homogeen is.

STAP 7: Richting van koken: nadat je je mengsel in een spuitzak hebt gedaan, vorm je kleine hoopjes op een bakplaat en laat je ze uitharden in de open lucht gedurende ten minste 1:00.

STAP 8: Zet dit bitterkoekjesrecept op 150° 13 minuten in de oven, haal ze eruit en wacht tot ze volledig zijn afgekoeld voordat je ze van je bakplaat haalt.

ETAPE 9: Nu is het tijd voor de ganache, niets ingewikkelds ! Breng de room aan de kook en voeg de honing en witte chocolade toe om alles te laten smelten, dan de vanille. Dan gaat het naar de koelkast om af te koelen.

ETAPE 10: Als al je bereidingen zijn afgekoeld, neem je twee 2 schelpen macarons en doe je witte chocolade ganache ertussen!

Tadddaaa! Hier heb je geweldig glutenvrij macaron recept! Zo, niet slecht, eh?

Chloe