Ja, “boeienseizoen” bestaat echt

Het single zijn heeft zeker talloze voordelen, maar, nu de feestdagen naderen, heb je gemerkt dat je niets liever wilt dan je avonden doorbrengen met een paar donzige sokken en een (nieuwe) geliefde? (Bonus als er een cheesy kerstfilm aan te pas komt.) Dat intrinsieke verlangen om in de winter met iemand te overwinteren is waar het bij de Cuffing Season allemaal om draait. Als de dagen korter worden (en frigide) is er een schijnbaar natuurlijke aantrekkingskracht om te willen koppelen en iemand te versieren tot wie je je anders niet aangetrokken zou voelen. Voel jij het ook? Dit is wat je moet weten voordat het boeienseizoen begint.

Het boeienseizoen is in feite wanneer tevreden singles plotseling paren.

“Het boeienseizoen treedt op zodra het weer kouder wordt en alleenstaanden extra gemotiveerd zijn om iemand te ontmoeten,” zegt Stephanie Maria Peña, LMSW, een psychotherapeut gevestigd in Brooklyn, NY. “

Het boeienseizoen begint in de herfst.

Volgens Urban Dictionary, dat de term in 2011 voor het eerst toevoegde, vindt het boeienseizoen plaats tijdens de herfst- en wintermaanden. Meestal begint het aan het eind van de herfst en eindigt het voor de lente.

Gerelateerde verhalen

Hoewel dit natuurlijk meestal anekdotisch is, en er uitzonderingen zijn, zie je meestal dat degenen die zich bezighouden met het boeienseizoen elkaar voor Thanksgiving ontmoeten en na Valentijnsdag uit elkaar gaan. Volgens oudere gegevens van Facebook geven mensen tussen oktober en februari vaak aan “in een relatie” te zijn, om vervolgens in maart hun status weer te veranderen in “single”.

En, eigenlijk is het logisch.

“Cuffing Season gebeurt als een ‘perfecte storm’,” zegt Krista-Lynn Landolfi, een kwaliteit van het leven coach gevestigd in Los Angeles, die zich richt op zelfzorg als een fundamenteel aspect van haar dienstverlening. “Het koude weer creëert een verlangen naar iemand die je vasthoudt en warm houdt; de maatschappij vertelt ons dat vakanties bedoeld zijn om met een partner te delen; de wetenschap dat je de winterblues kunt krijgen, triggert het idee dat een relatie je meer vreugde zal brengen… dit draagt er allemaal toe bij dat je het gevoel krijgt dat je liever ‘Netflix en chill’ zou willen met een partner, zelfs iemand die gewoon ‘oké’ is en in geen geval je ideaal.”

Het kan heilzaam zijn.

“Als beide partijen duidelijk zijn over hun verlangens en open zijn over hoe ze de relatie zien als een tijdelijke relatie, kan dit wat druk wegnemen,” zegt Peña. Wie weet sta je er dan meer voor open om te zien wat zich ontwikkelt zonder het gevoel te hebben dat je iets probeert te forceren dat er niet is, voegt ze eraan toe.

Maar het boeienseizoen kan ook kwetsend zijn.

“Een veel voorkomende valkuil is dat je misschien minder kritisch bent en genoegen neemt met iemand met wie je normaal gesproken niet compatibel zou zijn,” zegt Peña. “Je zou rode vlaggen kunnen negeren of dingen over het hoofd zien die normaal gesproken dealbreakers zouden zijn omwille van het bij elkaar blijven voor die eenzame zondagavonden.” Je moet ook voorzichtig zijn als je casual cuffer ineens “heel enthousiast is over het introduceren van jou bij hun familie,” zegt Peña.

Ja, je kunt het vermijden als je dat wilt.

Niet vergeten: single zijn tijdens de feestdagen kan ook leuk zijn. Je kunt nieuwe mensen ontmoeten, geld besparen doordat je geen extra cadeaus hoeft te kopen, en je hoeft niet naar de feestjes van je tijdelijke significante ander.

Verhalen

Maar als je merkt dat je een bijzonder moeilijke tijd hebt tijdens de feestdagen, kan in therapie gaan om je relatie- of eenzaamheidsproblemen aan te pakken een goede manier zijn om te genezen, zegt Peña. “Therapie kan nuttig zijn voor iemand die gemotiveerd is om meer vreugde in zijn leven te voelen,” vervolgt ze. Natuurlijk, zelfs als het voelt alsof iedereen op de planeet (of op zijn minst op Instagram) in een verse relatie zit, kun je nog steeds vrienden leunen die zichzelf nog niet nieuw gekoppeld hebben gevonden. En vergeet niet dat het comfort van een goed boek je altijd kan helpen tot de lente.

Voor meer verhalen zoals deze, schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deze inhoud wordt gemaakt en onderhouden door een derde partij, en op deze pagina geïmporteerd om gebruikers te helpen hun e-mailadressen door te geven. U kunt meer informatie vinden over deze en soortgelijke inhoud op piano.io