Koolwormen

How to Identify Cabbage Worms

Koolwormen zijn fluweelgroene larven. Ze hebben een paar vage gele strepen. Ze moeten niet verward worden met koolwormen, die geelgroene rupsen zijn. In tegenstelling tot koolwormen heffen en dalen koolloopers hun lichaam als ze bewegen, omdat ze geen middenpoten hebben. Koolwormen worden koolwitjesvlinders, die overwegend wit zijn met een paar zwarte tekeningetjes. Witte koolvlinders lijken misschien een mooie aanwinst voor de tuin, maar ze leggen waarschijnlijk eitjes aan de onderkant van bladeren.

Waar je koolwormen en koollusers vindt, kun je ook de eitjes en larven van de diamantrugmot en de zebrarups aantreffen. De camouflage van deze beestjes is uitstekend, zodat je vaak de uitwerpselen ziet die ze achterlaten voordat je ze ziet.

identificeer-koolworm-eieren.jpg

Fotokrediet: koolwormeitjes zoals op deze foto zijn heel klein, dus je ziet ze misschien niet voor het te laat is.

Aantasting door koolwormen

Koolwormen kunnen zich ongemerkt tegoed doen aan de basis van kool, bloemkool of de kop van broccoli. Ze voeden zich met loof, en uiteindelijk kunnen ze planten achterlaten met alleen stengels en grote nerven. Als ze aan hun lot worden overgelaten, kunnen koolwormen uw gewassen verslinden. Hun uitwerpselen kunnen ook de producten bevlekken en besmetten.

koolwormschade.jpg

Fotokrediet: Purdue University. Geïmporteerde koolwormen voeden zich met het vlees van het gebladerte en verstoppen zich vaak aan de onderkant van de bladeren.