Toen Stan Wawrinka ruzie kreeg met de vrouw van Roger Federer

Als er één ding is dat Stan Wawrinka zou opvreten, dan zou dat zijn dat hij zijn hele leven de op één na beste speler uit Zwitserland is geweest. Dat zou zeker niet zijn schuld zijn. Hij komt uit hetzelfde land als de Zwitserse maestro Roger Federer.

Nou, ook al speelde Wawrinka een groot deel van zijn carrière de tweede viool, er was een moment dat hij Roger echt een run voor zijn geld gaf. Dit was in het midden van dit decennium, toen Federer worstelde met inconsistentie en slechte vorm, terwijl Wawrinka erin slaagde om drie grand slams in drie jaar te winnen.

De dingen kwamen tot een hoogtepunt in 2014 tijdens de ATP Tour Finals in Londen. Het ging er lelijk aan toe tussen de twee Zwitsers. Erger was dat Roger Federers vrouw Mirka in het middelpunt van de strijd tussen de twee stond.

Know More – “I Can Do What Papa Can” – When Roger Federer Revealed His Kid’s Reaction To Watching Him Play

Roger Federer

Waarom was er een gevecht tussen Roger Federer en Stan Wawrinka?

Roger Federer won de wedstrijd in een zwaarbevochten gevecht. Maar het ging niet zonder slag of stoot.

Mirka werd betrapt toen hij Stan tussen de belangrijke punten door onderbrak. Dit frustreerde Stan, die drie matchpoints had gemist door serve en volley. Hij haalde uit naar de umpire en zei boos –

“Niet vlak voor de opslag, niet vlak voor de opslag.”

Stan Wawrinka

WATCH – When Roger Federer Used Science To Correct The Chair Umpire’s Error

Mirka was niet al te vriendelijk voor hem toen ze zei – “Cry baby”. Wawrinka wendde zich gefrustreerd tot Federer en vroeg: “Wat zei ze nou net?”

Verslagen melden dat de twee mannen elkaar later in de kleedkamer in de haren vlogen. Dit werd bevestigd door commentator John McEnroe. Als het waar is, was het zeker een ongelukkig incident. Echter, de twee maakten het jaren later weer goed. Grote spelers laten conflicten geen al te grote vormen aannemen buiten de tennisbaan. Dat is de kwaliteit die deze mannen in dit geval tentoonspreidden toen ze deze kwestie op de baan begroeven.