Vuur Agaat: The Ultimate Guide to Meaning, Properties, Jewelry & Everything You Need to Know

Vuuragaat is een prachtige halfedelsteen uit de agaatfamilie, die verschillende regenboogachtige kleuren en patronen heeft. Hij wordt gevormd door vulkanische activiteit en lijkt op kwarts. Vuuragaat brengt positieve lucht in je leven, waardoor je persoonlijkheid stabieler en zelfverzekerder wordt. Door de grote hardheid van de steen wordt hij ook gebruikt in mooie sieraden. Vuur agaat bezit ook tal van fysieke en emotionele helende effecten.

Dit bericht gaat over wat je ooit wilt weten met betrekking tot Vuur Agaat. Als u het nuttig vindt, vergeet dan niet om te delen.

Openbaarmaking: Wij zijn een deelnemer aan Amazon Associates en andere affiliate programma’s. Sommige van de links in deze post zijn affiliate links en als je door ze heen te gaan om een aankoop te doen kunnen we een kleine commissie te verdienen zonder extra kosten voor je. Dank U!

Inhoudsopgave

Betekenis

Vuur Agaat wordt verondersteld populair te zijn in de rituelen van vuurgoden en -godinnen. Het behoort tot het element vuur. Het wordt ook verondersteld te worden gebruikt door Egyptenaren 3000 jaar geleden. Het is de steen voor de 12e huwelijksverjaardag en de geboortesteen van mei. Hij heeft een kalmerend effect op zijn omgeving. Van vuuragaat wordt ook verwacht dat hij aardende krachten en communicerende energie bezit. Hij wordt gesymboliseerd voor zijn vermogen om stabiliteit, voorspoed en kracht in het leven te creëren.

Om de beste voordelen van vuur agaat te krijgen, is het meestal een goed idee om hem te dragen. De kralen voor kettingen en armbanden maken zijn de meest populaire keuze.

Eigenschappen

Fysische eigenschappen

De naam ‘Vuur’ komt van zijn chalcedoon. Het behoort tot de familie van de cryptokristallijne kwarts. Vuur agaat is een glasachtig en wasachtig Silicium dioxide kristal met sporen van ijzer. Het heeft een hardheid van 6 tot 7 op de hardheidsschaal van Mohs. Het heeft een soortelijk gewicht van 2,60 tot 2,64, en een brekingsindex van 1,530 tot 1,543. Het heeft een uniaxiale eigenschap met een birefringentie van 0,003 tot 0,009.

Gemengde Vuur Agaten
Vind Meer

Het heeft geen splijting en geen pleochroïsme. De kleuren variëren van bruin tot oranje. De variatie in kleuren is te wijten aan de aanwezigheid van goethiet of limoniet dat het effect van vuur geeft. Hij weerkaatst het licht en op zijn oppervlak verschijnt een regenboog van kleuren. Vuur agaat is transparant en ondoorzichtig. Het heeft een trigonaal kristalsysteem met de gewoonte van microkristallijne aggregaten.

De beste manier om te profiteren van kristallen: kristalpunt waterfles

Metafysische helende eigenschappen

Zoals vele andere edelstenen, verbetert Vuuragaat niet alleen de schoonheid en het uitzicht, maar beïnvloedt het ook ons leven in verschillende fysieke en emotionele aspecten.

Kijk eens naar onze kristalpunt waterfles, profiteer eenvoudig van het drinken van water.

EmotionalHealing:

Vuuragaat geeft niet alleen een boost aan je zelfvertrouwen, maar gaat ook om met je hoge temperament. Hij kalmeert je geest en geeft je stabiliteit. Als je een van die mensen bent die in paniek raakt bij het nemen van belangrijke beslissingen, kan vuur agaat je ook daarbij helpen. Het helpt je de juiste beslissingen te nemen in je eigen voordeel, en ontwikkelt het vermogen van zelfcatharsis in je.

Vuur Agaat Hanger
Vind Meer

Vuur agaat brengt ook een gevoel van positiviteit en wijsheid in je naar boven. Hij verwijdert negatieve gedachten uit je geest, maar ook uit je hart. Het is een zeer effectieve steen voor posttraumatische stress en depressie, omdat deze steen je stress verlicht en je geest verfrist. Je kunt nieuwe hoop en een perspectief krijgen om het leven gelukkig te leven. Hij helpt je je communicatieve vaardigheden te verbeteren door je aardende energie te geven.

Physieke genezing:

Vuur agaat wordt geadviseerd om op het hartchakra te dragen, omdat hij de spieren van het hart versterkt. Het helpt ook bij het versterken van andere spieren van het lichaam. Het helpt ook om de bloedsomloop van je lichaam te verbeteren, omdat de bloedvaten van je lichaam efficiënter gaan functioneren. Vuuragaat gaat ook de stoornissen van het spijsverteringsstelsel tegen. Als je last hebt van slechte eetgewoonten, maagpijn of misselijkheid, kan het je helpen. Als er een hormonaal of darmprobleem is, kan het je ook helpen daarmee om te gaan.

In het geval van langdurige koorts, kan het helpen bij het verlagen van de lichaamstemperatuur. Je kunt het op het hoofd van de persoon leggen om de temperatuur van zijn of haar lichaam te verlagen. Vuur agaat helpt ook bij de behandeling van de gewoonte van slaapwandelen. Het helpt ook bij het verbeteren van seksuele disfunctie en slaapcycli. Het helpt ook zwangere vrouwen bij het beheersen van hun hormonale disbalans en het geven van borstvoeding.

Chakra-healing:

Vuur agaat kan worden gebruikt bij chakra-healing, vooral hartchakra’s en keelchakra’s. Door dit te doen verbeter je je verbinding en communicatie met mensen. Je kunt vuur agaat ook gebruiken tijdens meditatie en yoga, omdat het ontspanning geeft aan je geest. En je zult je beter kunnen concentreren op je meditatie.

Vuur Agaat Sieraden

Je kunt het op verschillende manieren dragen voor een casual, klassieke of traditionele look. Het hangt allemaal van jou af, hoe je vuur agaat gebruikt voor het creëren van een prachtige look. Vuur agaat is uitgegroeid tot een favoriete keuze vanwege zijn unieke kleur, uitstekende betaalbaarheid, overvloed en de eindeloze effecten op het menselijk lichaam. Agaat is altijd gebruikelijk geweest in edelsteen sieraden vanwege zijn verscheidenheid in kleuren en patronen en zijn hardheid. Vuur agaat sieraden zijn ook heel bijzonder omdat de edelsteen niet erg overvloedig is.

Terwijl we het over sieraden hebben, is een ander belangrijk ding om in gedachten te houden de karaat grootte van de sieraden. De karaatgrootte van sieraden is niet afhankelijk van het gewicht van de edelstenen. Een zwaar gewicht edelsteen kan kleiner in omvang zijn. Evenzo kan een grote vuur agaat lichter van gewicht zijn. U moet weten over de afmetingen van grootte in de edelsteen. Laten we eens kijken hoe je vuur agaat kunt stijlen in een verscheidenheid van sieraden.

Vuur Agaat Ring
Vind Meer

Ringen

Ringen zijn altijd speciaal in ons leven, omdat ze symbool staan voor de liefde van de speciale mensen in ons leven. Een van de unieke eigenschappen van ringen is dat zelfs als je maar één ring draagt, je je look kunt slayen. Vuur agaat ringen zijn verkrijgbaar in vele variëteiten. Een of twee sterling zilveren banden worden bevestigd met een prachtige vuur agaat om een prachtige ring voor u te creëren. Een andere meest voorkomende ontwerp is een zilveren draad met vuur agaat. Edelsteen ringen zijn meer gebruikelijk voor formele looks in plaats van de chique degenen.

Fire Dragon Vein Agate Beads
Find Out More

Armband

Als online winkelen trending is, zijn er veel opties beschikbaar in de online markt en winkels. Je moet selectief zijn om het beste ontwerp voor u die uw uiterlijke schoonheid kan verbeteren, samen met uw innerlijke schoonheid te krijgen. Er zijn vele ontwerpen van armbanden beschikbaar in de markt. Voor een casual look, kunt u kiezen voor een kralen vuur agaat armband. Deze kralen vuur agaat armbanden zijn meestal elastisch, dus ze zullen u passen, ongeacht de grootte van uw arm is.

Ze zijn er ook in combinaties van verschillende stenen. Bijvoorbeeld, een vuur agaat kralen armband kan een turkoois toegevoegd in het. Dit contrast kan je een meer stijlvolle look geven. Een ander trending ontwerp is een sterling zilveren sluiting armband waarin een enkele vuur agaat is toegevoegd. Dit kan de beste optie zijn wanneer u op zoek bent naar een eenvoudige en klassieke armband voor uw diner outfit. Kralen vuur agaat armbanden zijn ook verkrijgbaar met een variatie van leer wrap in plaats van plastic wrap. Er is ook een verscheidenheid van armbanden waar de gouden manchet is gekoppeld aan een vuur agaat edelsteen.

Necklaces & Hangers

Necklaces en hangers zijn van groot belang wanneer je klaar een look voor een speciale gebeurtenis. Net als vuur agaat kralen armbanden, zijn ze ook beschikbaar in verstelbare kralen of leer wrap kralen kettingen. Een ander uniek en klassiek ontwerp komt in de sterling zilveren ketting met een vuur agaat uitgehouwen in de zilveren behuizing. Vuur agaat kan ook worden gedragen in een enkele string van leer. Handgemaakte stukken zijn beschikbaar waar ze uitgesneden en bevestig vuur agaten in verschillende unieke, klassieke en creatieve ontwerpen van fancy kettingen, zodat u ze kunt dragen voor een feest of bruiloft.

Sterling Zilveren Oorbellen met Vuur Agaat
Find Out More

Oorbellen

De keuze van oorbellen hangt af van verschillende factoren, zoals de vorm van uw gezicht, je kapsel, je make-up, je jurk, je keuze van sieraden te koppelen met hen. Stud oorbellen zijn trending deze dagen als ze kunnen goed gaan voor elke gebeurtenis met kleine veranderingen in de totale look. In stud oorbellen, vuur agaat wordt het meest gebruikt als een edelsteen. Vuur agaat kan worden gebruikt in de vorm van oorbellen en hoepel oorbellen ook.

Neem een kijkje op de aanbevolen Vuur Agaat Sieraden op Amazon, maar als u op zoek bent naar unieke en op maat gemaakte items dan Etsy is misschien wel uw favoriet.

Waar komt vuur agaat vandaan

Vuur agaat wordt op natuurlijke wijze verkregen en de afzettingen zijn slechts op enkele plaatsen op aarde te vinden. De meeste vindplaatsen bevinden zich in het zuidwesten van de Verenigde Staten en het noorden van Mexico. In de Verenigde Staten wordt het vooral gevonden in Kingman, Arizona en Needles, Californië, en Colorado River. In Mexico wordt het gevonden in 23 mijnen in de bergen van Calvillo, Aguascalientes. Vuuragaat is 24 tot 35 miljoen jaar geleden ontstaan als gevolg van vulkanische activiteit. Het ijzeroxide en de silica verzadigden het hete water en vulden herhaaldelijk de ruimten in de rotsen. Het wordt gedolven uit de afzettingen en geraffineerd tot verschillende slijpvormen.

Hoeveel is vuur agaat waard

De waarde van een edelsteen hangt niet alleen af van de steen zelf, maar ook van het werk dat eraan gedaan is om het een unieke vorm te geven. Ook het polijsten kan meer waarde toevoegen aan de prijs. Gewoonlijk kost Agaat 1 tot 5 dollar per pond. De prijzen variëren ook van regio tot regio, afhankelijk van de beschikbaarheid. De prijzen van Agaat in Azië kunnen niet vergelijkbaar zijn met die in Amerika en vice versa, omdat het relatief goedkoper is in Amerika als gevolg van de beschikbaarheid ervan. De prijzen van edelstenen stijgen ook met de zetting van sieraden. Een gouden zetting van vuur agaat kan duurder zijn dan die van een zilveren een. Ook zal een vuur agaat ring een andere prijs hebben dan een vuur agaat ketting of hanger.

We raden aan om eens te kijken naar items op Etsy of Amazon. Etsy is de toonaangevende online wereldwijde marktplaats van handgemaakte, vintage, en creatieve goederen. Amazon is de grootste online marktplaats. Het zou gemakkelijk zijn om de exacte prijs in de markt te vinden.

Hoe Vuur Agaat te identificeren

De identificatie van een echte Vuur Agaat is belangrijk als u uwgeld wilt besparen. Het is heel gebruikelijk in online markten dat verkopers zijn de verkoop van fakelow lage kwaliteit stenen door polijsten ze aan een echte touch te geven. U zou kunnen worden misleid door een nep-steen voor een echte vuur agaat. Dus, moet u weten hoe u een echte vuur agaat identificeren.

Eerst, wrijf de steen met een vochtige doek om te controleren of het een nep gepolijste steen of een echte vuur agaat.

Tweede, kunt u identificeren door de verschillende patronen van kleuren als gevolg van diffractie die het vormen wanneer het wordt gereflecteerd door licht. Dit is een eigenaardig kenmerk van vuur agaat, dat iridescentie wordt genoemd. Dit komt door de lagen in de kristalstructuur van vuur agaat. De nep stenen zullen deze eigenschap niet vertonen.

Derde, onderzoek het zorgvuldig. U ziet geen scheuren of krassen op het oppervlak van echte vuur agaat. Ook kunnen agaten worden geïdentificeerd door een milde warmte-test. Ze vertonen lichte kleurveranderingen bij verhitting. De valse zullen smelten of verbranden.

De juwelenloep is een basisinstrument voor edelsteenidentificatie, wij adviseren onze 30x Opvouwbare K9 Juwelenloep Vergrootglas. Klik voor details

Hoe gebruik je Vuur Agaat

Er zijn vele manieren om een Vuur Agaat te dragen, die verschillende effecten in je leven zullen achterlaten.

Je kunt het onder je hart dragen in zichtbare vormen om een zelfverzekerde impact achter te laten op de mensen om je heen. Voor dit doel kun je het dragen als een ring, een armband of aan een ketting. Zorg ervoor dat, welke vorm je ook draagt, het zichtbaar is voor jou en de mensen om je heen.

Je kunt het ook boven het hart dragen als een korte ketting, oorbellen of choker. Door dit te doen, kunt u omgaan met uw angst, een laag gevoel van eigenwaarde, depressie, en angst.

Het is niet noodzakelijk om het te dragen als sieraden. Je kunt ruwe vuur agaat in je zak, tas of op kantoor op tafel bewaren. Het kan worden geplaatst op de werkplek om u te helpen in banen en vergaderingen. Door het in uw kantoor te bewaren, kan het u helpen met uw carrière en succes.

U kunt het op de ontbijttafel leggen, zodat u een goed begin van de dag kunt hebben. Houd uw intenties goed, en het zal zeker uw energie voor de rest van de dag stimuleren.

U kunt het in de middag dragen, omdat mensen zich meestal moe en slaperig voelen op dat moment. Door het te dragen kun je je energie sparen, zodat je je de rest van de dag actief kunt voelen.

Gebruik het inchakra healing voor wortel en sacraal chakra. Je kunt het ook gebruiken tijdens meditatie en yoga.

Vuur agaat kan ook worden gebruikt als een elixer tijdens het baden. Veel elixers van edelstenen zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de markt.

Het kan op het bijzettafeltje worden geplaatst om het je energie en seksuele uithoudingsvermogen te laten stimuleren.

Hoe je de Vuur Agaat ook draagt, je moet je intenties goed houden om er maximaal profijt van te hebben.

Hoe Vuur Agaat te reinigen en op te laden

Geeststenen hebben een goede reiniging nodig om goed te kunnen werken. Je moet ze reinigen als je ze van iemand anders koopt. Na veelvuldig gebruik kunnen ze negatieve energieën uit de omgeving absorberen. Daarom moeten ze regelmatig worden gereinigd en opgeladen, zodat alle negatieve energieën die ze eerder hebben opgenomen, worden verwijderd.

De eenvoudigste manier om een vuur agaat te reinigen is door hem 3 tot 5 minuten onder lauw water af te spoelen. Je kunt hem ook enige tijd in water leggen, zodat het water de krachten van het water erin kan herstellen. Vuur agaat kan ook worden gereinigd door het te weken in een zoutwater oplossing of oceaan water.

De in de markt verkrijgbare reinigingsmiddelen kunnen schadelijk zijn door de aanwezigheid van chemicaliën in hen. Vermijd chemicaliën en synthetische reinigingsmiddelen. En bescherm uw edelsteen tegen hitte.

Offris water en dauwdruppels zijn ook goede bronnen voor het reinigen van de edelstenen.

U kunt uw steen ook begraven in de aarde, omdat de elementen van de natuur de beste reinigers zijn.

Blazen met de juiste intenties van reiniging zal ook het werk doen.

U kunt uw vuur agaat ook 6 tot 10 uur in het zonlicht laten liggen. Zonlicht is de beste reiniger en oplader voor edelstenen. Zorg er wel voor dat je de edelsteen niet te lang in het zonlicht laat liggen, want dan bestaat het risico dat de kleur vervaagt door overmatige warmte.

Maanlicht is een andere bron van reiniging en opladen als je je vuur agaat een paar uur in het maanlicht laat liggen. Opladen verwijdert alle negatieve energie die de edelsteen tijdens het gebruik heeft opgenomen.

U kunt uw edelsteen ook reinigen door er stralen op te bombarderen.

Ook het smudgingproces reinigt de vuuragaat, wanneer de steen in de rookdampen van het kruid wordt gebracht.

Jewelry Cleaner Solutions kan worden gebruikt om de meeste edelstenen en sieraden (behalve parels) schoon te maken.

Hoe polijst je Vuur Agaat

Om edelstenen te kunnen gebruiken om er mooie sieraden van te maken, worden ze gepolijst en verfijnd tot schone en juiste vormen en slijpvormen. Een van de eenvoudigste procedures van het polijsten van een vuur agaat met de hand wordt hieronder gegeven:

Eerst, moet u uw vuur agaat weken in een kom met lauw water. Gebruik afwasmiddel of specifieke stenen zeep en was uw edelsteen. Droog het nu met een zachte doek.

Sandingwith harde korrel schuurpapier wordt meestal gedaan als u het polijsten van uw edelsteen voor de eerste keer. U moet uw vuur agaat te houden in water en wrijf het tegen het schuurpapier tijdens het schuren. Meestal wordt 60 grit schuurpapier gebruikt voor dit type van schuren.

Nu, na het vormen van de edelsteen, wrijf het tegen schuurpapier van 160 grit. Dit zal verwijderenurface onvolkomenheden en krassen.

Het houden van de steen in water, wrijf het tegen fijn schuurpapier van 1500 grit om het oppervlak glad te maken en geef het afgewerkt touch.

Nu zult u gebruik maken van de polish poeder (gemakkelijk verkrijgbaar in de markt) met de hulp van dedenim doek, en polijsten uw vuur agaat totdat u uw gewenste resultaten.

Vergeleken met vergelijkbare edelstenen

Vuur Agaat vs Vuur Opaal

Vuur agaat en vuur opaal zijn twee verschillende edelstenen met verschillende fysieke eigenschappen.

Zie meer Vuuropalen op Amazon

Vuuropaal wordt meestal beschouwd als water dat in de loop der jaren gefossiliseerd en verhard is. Dit komt door het hoge watergehalte. Het is ook bekend als “natte steen”. Het heeft een verscheidenheid aan kleuren, variërend van geel en oranje tot rijk kersenrood. Vuur opalen zijn niet hard genoeg om overmatige blootstelling aan hitte te verdragen.

In tegenstelling tot vuur opalen, is vuur agaat echt. Het is ook zeer zeldzaam in vergelijking met vuur opaal. Het vertoont lagen van kleuren op zijn oppervlak die veranderen in de reflectie van licht.

In vuur agaat, verschijnen de kleurenspectrums op het oppervlak, terwijl in vuur opaal, de kleurenspectrums diep in het oppervlak aanwezig zijn. Dit verschil in de verschijning van de transparante aard van beide vuurstenen is het belangrijkste onderscheidende kenmerk.

Vuur Agaat vs Carneool

De basisstructuur van beide is vergelijkbaar, maar de verdere samenstelling verschilt. Carneool is effen van kleur, terwijl de Vuur Agaat een veelkleurige gelaagde structuur heeft. Carneool heeft meer invloed op stabiliserende energie, terwijl Vuuragaat meer invloed heeft op kalmerende energieën.

Zie meer Carneool op Amazon

De beste combinatie om met Vuur Agaat te gebruiken

Gedelstenen kunnen, wanneer ze in combinatie met andere compatibele edelstenen worden gebruikt, versterkende positieve effecten hebben. Elke edelsteen kan worden gecombineerd met vele andere edelstenen met vergelijkbare eigenschappen. Zo zijn er ook veel combinaties mogelijk met vuur agaat.

Je kunt hem combineren met groene vuur agaat, larimar en clearquartz. In deze combinatie paar je vuur agaat met de elementen aarde, water, en luchtrespectievelijk. En dat zijn de meest energieke combinaties. Deze vier stenen met alle vier de elementen kunnen je uithoudingsvermogen vergroten en je stabiliteit geven op een uitzonderlijk niveau. Ook kun je er een paar uitkiezen om te dragen als je dat wilt.

Je kunt je vuur agaat ook combineren met andere chakra stenen om het effect ervan op chakra healing te versterken. Vuur agaat kan gecombineerd worden met Rozenkwarts om het hartchakra te helen. Je kunt het combineren met Turkoois om te helpen bij keelchakrahealing.

Vuur agaat kan gecombineerd worden met Larimar en Angeliet. Deze combinatie heeft een kalmerend effect op je persoonlijkheid.

Je kunt je Vuur Agaat ook combineren met de Amethist steen. Deze combinatie helpt je bij het nemen van betere beslissingen en voorkomt dat je kalm blijft terwijl je over iets belangrijks nadenkt.

Slotwoorden

Vuuragaat is een prachtige halfedelsteen, die niet alleen zeer gewild is voor juwelen, maar ook gebruikt wordt vanwege zijn eindeloze helende werking. Hij brengt optimisme, hoop en stabiliteit in je leven. Vuur agaat is niet alleen mooi, maar ook zeer betaalbaar. Uiteindelijk kunnen alleen je juiste intenties het meeste halen uit de positieve effecten van edelstenen.