Wat te doen als egoïsme je relatie binnensluipt

Een egoïstische partner domineert de relatie door deze te overladen met verwachtingen die vaak op onlogische uitgangspunten zijn gebaseerd. Een volledige ontkenning van gevoelens voor je partner, die verondersteld wordt je ‘betere helft’ te zijn, is niets anders dan ernstig egoïsme.

“Het huwelijk is die relatie tussen man en vrouw waarin de onafhankelijkheid gelijk is, de afhankelijkheid wederzijds, en de verplichting wederkerig.”
– Louis K. Anspacher

Relaties zijn een prachtige manifestatie van liefde en zorg die in het menselijk hart schuilt. Terwijl een relatie die is gebaseerd op de sterke fundamenten van liefde en toewijding elke dag groeit, is een relatie die wordt gekenmerkt door sporen van egoïsme en gebrek aan respect voor de andere partner net zo beangstigend. Hoewel je van je partner geen perfectie kunt verwachten, moet je wel begrijpen dat een zeker gevoel van verbondenheid en zorg verplicht is om de relatie te laten bloeien en bloeien. Egoïstisch gedrag begint, wanneer een van de partners zich te veel bezighoudt met de fysieke en emotionele behoeften van zichzelf, en daarbij de minste aandacht en gedachten geeft aan de andere partner.

Wil je voor ons schrijven? Nou, we zijn op zoek naar goede schrijvers die het woord willen verspreiden. Neem contact met ons op en we praten…

Let’s Work Together!

De ernst van het probleem wordt nog groter, wanneer de lijdende partner niet in staat is de oorzaak te achterhalen van dit irrationele gedrag van de egoïstische partner. Alle gesprekken en argumenten over de vernederende relatie worden door de egoïstische partner weerlegd en de relatie lijkt op de rand van uitsterven te staan. Ongetwijfeld leidt egoïsme in relaties tot verslavende en schadelijke relaties.

Typische tekenen van egoïsme

Een plotselinge en onverklaarbare verandering in het gedrag van de partner is het eerste signaal voor een aantal problemen. Een gedragsverandering kan te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals stress of werkdruk, maar het betekent niet dat de persoon niet reageert op je vragen en verzoeken. De partner kan stoppen met het ontvangen van uw telefoontje en kan u zelfs thuis negeren door niet met u te praten, in een andere kamer te slapen, en zelfs het avondeten of de lunch met u over te slaan. Hoewel het normaal is in relaties om fasen van ups en downs te hebben, is het een vrij ernstige zaak als de partner je volledig negeert, alsof je niet bestaat.

zelfzuchtigheid-in-relatie

Ruzies kruiden relaties en tot op zekere hoogte zijn ze noodzakelijk, maar de mate van onwetendheid en irrationeel gedrag van een partner is veel pijnlijker in het geval van egoïstische partners. Het kan ook andersom zijn; de partner kan te veel bezorgd worden en veel van je gaan verwachten. Verwachtingen zijn noodzakelijk in relaties, maar de grens tussen verwachtingen en oververwachtingen wordt gemakkelijk overschreden door egoïstische partners.

Overcoming Selfishness

Het enige wat je hoeft te doen is rekening houden met de gedachten en gevoelens van de ander voordat je extreme stappen zet. Hieronder volgen enkele manieren om je relatie te versterken.

▣ Het draait allemaal om effectieve communicatie!

De nummer één moordenaar in de meeste relaties is het gebrek aan communicatie. Wanneer beide partners niet in staat zijn om hun verlangens en verwachtingen naar elkaar te communiceren, opent dit de deur voor negatieve eigenschappen zoals frustratie en woede om de relatie binnen te dringen. Juiste en effectieve communicatie is de sleutel tot het oplossen van een probleem voordat het een probleem wordt. Aarzel nooit om met uw partner te praten. Het uitgangspunt van een relatie is het delen van elkaars leven. Als je een situatie tegenkomt waarin er een kans is op misverstanden, verduidelijk het dan onmiddellijk met hem/haar. Hoewel ogen genoeg zijn om je gevoelens aan je partner over te brengen, is het beter om woorden te gebruiken als jullie beiden in een slechte bui zijn! Onthoud, de mantra is om je effectief uit te drukken!

▣ Wederzijds vertrouwen is belangrijk!
Het vertrouwen van een partner is iets dat van vitaal belang is voor elke relatie. Egoïsme slaat toe in een relatie als er geen vertrouwen is. Pas als het vertrouwen is geschonden, gaan beide partners voor zichzelf zorgen. Als je je partner niet vertrouwt, betekent dat natuurlijk dat je om de verkeerde redenen in de relatie zit en als dat niet op tijd wordt opgelost, is de relatie gedoemd stuk te lopen. Dus, geef de tuin van je liefde water met vertrouwen en toewijding. Zelfs als er ruzies en schermutselingen ontstaan, probeer de dingen niet buiten proporties op te blazen. Wees niet onbeleefd tegen je geliefde. Jullie houden tenslotte allebei van elkaar!

▣ Shower Sweet Words!
Het plezier van liefhebben en geliefd worden in ruil daarvoor, is het meest opwindende gevoel in de wereld. Egoïsme in het huwelijk wordt vaak toegeschreven aan het feit dat koppels elkaar na een bepaalde tijd in het huwelijk als vanzelfsprekend gaan beschouwen. Een eenvoudig ‘Ik hou van je schat’ kan de geest en de liefde jarenlang in stand houden, maar in de sleur van het leven gaat de liefde ergens verloren. Voor de nieuwelingen in een relatie is het essentieel dat je de dingen waardeert die je leuk vindt aan je partner en ze oprecht noemt. Nep zijn zal op de lange termijn in een relatie niet standhouden. Echte waardering zorgt ervoor dat de persoon zich gelukkig voelt. We hebben allemaal behoefte aan aandacht; in feite is het een menselijk verlangen om geliefd, gewaardeerd en verzorgd te worden. Dus, laat de vonk niet overslaan. Wees jezelf bij je partner; doe nooit alsof je bent wat je niet bent en egoïsme in relaties zou nooit voorkomen.

▣ Sta voor jezelf!

Wil je voor ons schrijven? Nou, we zijn op zoek naar goede schrijvers die het woord willen verspreiden. Neem contact met ons op en we praten…

Let’s Work Together!

Liefde, op zichzelf heeft een mystieke kracht dat het de persoon totaal verteert. De ogen van logica en rationaliteit verdwijnen uit het leven. Als je een partner bent die lijdt onder ernstige problemen in je relatie, en de enige reden dat je in deze relatie zit is omdat je van je partner houdt en nog steeds wacht tot dingen beter worden, dan is dat zeker prijzenswaardig. Maar hoe lang blijf je lijden?

Een relatie gaat niet over lijden; het gaat over delen. Kom voor jezelf op. Als je je best hebt gedaan om hem/haar op het rechte pad te krijgen, maar de situatie lijkt nog steeds hopeloos, dan heeft het geen zin om in de relatie te blijven en je innerlijke zelf te kwetsen. Voel je trots dat je je best hebt gedaan en stap eruit. Het leven heeft iets beters voor je in petto! Begin opnieuw met het creëren van je leven! Het is dom om bij iemand te blijven die het minst om je geeft. Lijd niet om de verkeerde redenen; daar ben je niet voor bedoeld! Ga verder!

Zelfzucht komt meestal voor als de partner om verkeerde redenen in de relatie zit, maar als liefde de essentie van je relatie is, dan is zelfzuchtigheid bijna onmogelijk om te bestaan. Echter, elke gezonde relatie is niet volledig verstoken van egoïsme. Denk eraan:

“Je kunt nooit echt van iemand anders houden totdat je van jezelf houdt. Totdat je echt van jezelf houdt, is je liefde voor anderen puur egoïstisch. Het is een poging om het ontbrekende deel van jezelf te vervullen met wat je leuk vindt aan hen. Daarom kan ik er niet op vertrouwen dat anderen die niet van zichzelf houden, echt het beste met mij voor hebben.” – Danielle Marie Crume

happy-couple