Wiz Khalifa Net Worth

How much is Wiz Khalifa worth?

Net Worth: $65 Million
Profession: Professional Rapper
Date of Birth: September 8, 1987
Country: United States of America
Height: 1.93 m

Binge Worthy

About Wiz Khalifa

Cameron Jibril Thomaz, also known as Wiz Khalifa is a rapper, songwriter, singer, and actor. He was born on September 8th, 1987 in Minor, North Dakota. Both his parents served in the military and they divorced when he was just 3 years old. He moved around with his mom before they settled in Pittsburgh in 1996. They lived in the UK, Germany, and Japan. Hij ging naar een school genaamd Taylor Allderdice High School. Hij was al op zeer jonge leeftijd bezig met het schrijven en uitvoeren van zijn eigen nummers.

De Amerikaanse rapper, zanger, songwriter en acteur Wiz Khalifa heeft een netto waarde van 65 miljoen dollar, vanaf 2021. Khalifa’s “See You Again” songtekst werd een internationaal succes nadat het werd gebruikt voor de slotscène van Furious 7.

Hij kreeg zijn artiestennaam door de combinatie van “Wiz” wat een korte vorm was van Wisdom en “Khalifa” wat een Arabische naam is voor Opvolger. Op 15-jarige leeftijd nam Wiz al muziek op in I.D Labs, ze lieten hem gratis opnemen omdat ze van zijn passie hielden en onder de indruk waren van zijn teksten.

Hoe is Wiz Khalifa zo rijk geworden?

Wiz Khalifa is door de jaren heen echt succesvol geweest met hitsingles zoals “Black and Yellow” die meer dan 260 miljoen views bereikten, “We Dem Boyz” die meer dan 240 miljoen views bereikte, en “See You Again” die het park uit sloeg en meer dan 3 miljard views op YouTube bereikte. In 2017 verdiende hij 28 miljoen dollar aan zijn marihuanastam genaamd Khalifa Kush en zijn app genaamd “Weed Farm” die 4 miljoen downloads heeft gehad sinds de release. Hij verdient ook aan zijn platenlabel “Taylor Gang Entertainment” waarbij hij grote artiesten heeft getekend zoals Ty Dolla $ign en Juicy J. Ook verdient hij veel aan zijn albumtours.

Vanaf nu hebben we berekend dat zijn nettowaarde $65 miljoen is, waarmee hij een van de rijkste rappers ter wereld is. Toch nog ver achter de groten en miljardairs als Kanye West en Jay Z.

Waarom is hij zo beroemd?

Op 16-jarige leeftijd had Wiz Khalifa indruk gemaakt op Benjy Grinberg, president van Rostrum Records, nadat hij in 2004 zijn werk op een mixtape had gehoord. Hij besloot hem toen bij het label te contracteren voor een 7-jarig contract. In 2005 bracht Wiz zijn eerste mixtape uit, genaamd “Prince of the City: Welcome to Pistolvania”. Dit stelde hem in staat om door te gaan naar het uitbrengen van zijn 1e studio album “Show and Prove”. Dat jaar erkende Rolling Stone magazine zijn inspanningen en werd hij uitgeroepen tot de artiest om in de gaten te houden.

Wiz tekende bij Warner Bros. Records in 2007 en bracht twee mixtapes uit, “Grow Season” op 4 juli en “Prince of the City 2” op 20 november. Zijn single “Say Yeah” kwam de Billboard Rhythmic top 40 binnen als nummer 25. Hij bracht nog twee mixtapes uit onder Rostrum Records, één in september 2008, “Star Power” en de andere in april van het volgende jaar genaamd “Flight School”. Hij moest toen in juli 2009 de banden verbreken met Warner Bros. vanwege de vertraging die ze hadden opgelopen bij het uitbrengen van zijn album “First Flight”

Hij ging toen verder onder Rostrum Records waar hij op 9 augustus 2009 een mixtape uitbracht genaamd “How to Fly” dat een samenwerking was met mede-artiest Curren$y. Zijn faam begon te stijgen toen hij het podium opende voor Wu-Tang Clan’s U-God in 2009 tijdens de CMJ Marathon en toen hij zijn mixtape “Burn After Rolling” uitbracht. Het bevatte beats van populaire artiesten zoals Beyonce en Drake waar hij overheen rapte.

Wiz bracht zijn 2e studio album uit op 24 november 2009 getiteld “Deal or No Deal”. Hij stond als een van de top 10 freshmen dat jaar, op de cover van XXL magazine in maart 2010. Hij kreeg ook de titel van “Rookie van het jaar” datzelfde jaar door “The Source” naast Rick Ross die de titel “Man van het jaar” kreeg. Daarna begon hij aan een 20-daagse tour voor zijn album Deal or No Deal met collega-artiest Yelawolf en bracht hij op 14 juni een mixtape uit genaamd “Kush and Orange Juice”. Door de liefde van zijn fans werd de mixtape als nummer één trending topic op twitter gehasht en stond hij ook op nummer één in Google.

Hij speelde mee in Rick Ross’ remix voor zijn single genaamd “Super High”. Hij won ook met 70.000 stemmen als MTV’s Hottest Breakthrough MC van 2010 en versloeg daarmee o.a. J.Cole en Nicki Minaj. Datzelfde jaar trad hij op tijdens de BET Awards. Hij bracht toen de single “Black and Yellow” uit die de hitlijsten haalde. Het kwam binnen als nummer 1 op Billboard’s top 100.

Hij bracht zijn debuutalbum uit op 29 maart 2011 onder Atlanta Records getiteld “Rolling Papers” dat binnenkwam op Billboard’s 200 charts als nummer 2 en 197.000 exemplaren verkocht in de eerste week. Hij won vervolgens een award voor Beste Nieuwe Artiest op de BET Awards in hetzelfde jaar. In 2012 bracht hij zijn 2e studioalbum uit onder Atlanta Records genaamd “O.N.I.F.C” dat de hitlijsten binnenkwam als nummer 2 met 131.000 verkochte exemplaren in de eerste week.

In 2014 bracht hij “Blacc Hollywood” uit maar zijn bliksemsnelle opkomst en toen hij een begrip begon te worden, was toen hij datzelfde jaar “See You Again” uitbracht dat de slotscène van Furious 7 maakte waarin afscheid werd genomen van Paul Walker, die omkwam bij een auto-ongeluk tijdens de productie.

Hij heeft sindsdien nog een album uitgebracht genaamd “Rolling Papers 2” in 2018.

Wiz speelde ook de hoofdrol als “Devin” in de film “Mac and Devin Go to High School” met Snoop Dogg en in “Gangs of Roses 2: Next Generation” als “Timmy” in 2012.

Wat maakt hem zo succesvol?

Er valt veel te leren van het succes van Wiz Khalifa. Zijn doorzettingsvermogen heeft ertoe geleid dat hij een van de beste rappers ter wereld is geworden. Hij neemt nooit gas terug en is altijd bezig met tours en het uitbrengen van zijn muziek aan zijn fans. Hij zegt dat om succesvol te zijn je een pionier moet zijn en dat je je eigen baas moet zijn. Hij is altijd gefocust, vastberaden, zelfbewust en in controle. Hij heeft een geweldig team naast zich, “Taylor Gang Entertainment” dat bestaat uit vrienden en collega-rappers die hij als familie beschouwt. His personality brings energy to himself and for the people around him.

Summing-Up

The rapper, songwriter, and actor, began his career at a very young age. He had discovered his purpose in life and put all his focus and his life into it. He is also a businessman and his boss mentality made him who he is today, a very rich and successful individual.