Helpt aloë vera sap echt bij gewichtsverlies? Of is het slechts een mythe?

Er zijn overvloedige voordelen van aloë vera sap. Het wordt ook gebruikt in veel huidverzorgingsproducten, en enkele recente studies hebben aangetoond dat aloë vera sap helpt bij het onder controle houden van de bloedsuikerspiegel en het verlagen van de lipiden bij diabetici. Er wordt ook gezegd dat aloë vera sap de stofwisseling stimuleert, de spijsvertering bevordert en helpt bij het verbranden van calorieën en extra vet. Helpt het echt bij het verliezen van gewicht en zo ja, hoe werkt het? We leggen het hier uit.

Hoe helpt aloë vera sap bij gewichtsverlies?
Er zijn veel aloë vera sappen die aloïne bevatten, een krachtig natuurlijk laxeermiddel. Dit natuurlijke laxeermiddel leidt misschien niet tot vetverlies, maar vermindert het watergewicht. Aloë vera sap moet echter wel in minimale hoeveelheden worden geconsumeerd, omdat aloïne ook in verband is gebracht met diarree, buikkrampen en terugkerende constipatie.
Binnenin aloë vera sappig, bevinden zich ongeveer 75 procent actieve bestanddelen. Deze verbindingen bevatten antioxidanten, vitamine A, C en E, suiker, vezels, mineralen en aminozuren. Volgens de Herbal Medicine review bevat aloë vera sap ook ontstekingsremmende eigenschappen.
Wanneer is het veilig om aloë vera sap te drinken?
Het kan geen kwaad om aloë water te nippen, maar zoals gezegd, moet u het in beperkte hoeveelheid drinken. U kunt 50 ml aloë vera sap in een glas vol water doen. Hogere doses kunnen een negatief effect hebben op je lichaam, omdat je een verlies van elektrolyten, kramp, misselijkheid en diarree kunt ervaren. En als u gezondheidsproblemen krijgt, stop dan met de consumptie en raadpleeg een arts.
Waar u op moet letten
Als u aloë vera sap in uw dagelijkse voeding wilt opnemen, controleer dan de voedingsstoffen die het bevat. Volgens deskundigen moet u op het voedingsetiket letten op vezels, essentiële mineralen en vitaminen. Deze zullen u helpen bij het behouden van een goede gezondheid.
Wie moet aloë vera sap vermijden?
Volgens het Indian Journal of Dermatology kunnen zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven beter geen aloë vera sap drinken. Aloë vera kan namelijk weeën in de baarmoeder opwekken en maag- en darmproblemen veroorzaken bij zuigelingen. Er zijn een paar mensen die allergisch zijn voor dit sap. Als u ongemak ervaart tijdens het drinken van aloë vera sap, moet u stoppen met de inname ervan en als het probleem aanhoudt, moet u medische hulp inroepen.
Een paar voordelen van aloë vera sap
Het helpt bij de spijsvertering: Omdat het sap laxerende eigenschappen heeft, kan het drinken ervan in beperkte hoeveelheid de spijsvertering bevorderen. Het helpt ook bij het stimuleren van darmbacteriën en verbetert de stoelgang. Degenen die last hebben van maagzweren, kunnen aloë vera sap drinken omdat het hen kalmeert, maar alleen na advies van een arts.
Helpt bij het verminderen van ontstekingen: De ontstekingsremmende eigenschappen helpen bij de behandeling van het prikkelbare darm syndroom en het verminderen van ontstekingen. Volgens studies helpen ontstekingsremmers die aanwezig zijn in aloë vera sap bij de behandeling van oedeem.
Houdt het hart gezond: Volgens een studie uitgevoerd bij 5000 patiënten die leden aan pijn op de borst of hartpijn, ondervonden ze een vermindering van pijn wanneer ze aloë vera sap consumeerden. Ze vertoonden ook verlaagde niveaus van cholesterol en bloedsuiker.
Detoxificatie: Aloë vera sap spoelde gifstoffen uit het lichaam. Het kalium in aloë vera sap stimuleert de lever en de nieren, omdat deze twee organen het belangrijkst zijn voor het ontgiften van het lichaam.
Hulp bij gewichtsverlies: Omdat aloë vera ontstekingsremmende eigenschappen heeft, helpt het aloïnegehalte in aloë sap bij gewichtsverlies door het verminderen van het watergewicht. Maar er moet worden opgemerkt dat er geen bewijs is met betrekking tot aloë vera en gewichtsverlies.