De Top 25 Muziek School Programma’s in de VS

De Top 25 Muziek School Programma’s in de VS

Juilliard (New York City, NY)

Juilliard

In 1905 richtte Dr. Frank Damrosch het Instituut voor Muzikale Kunst op, de voorloper van het gerenommeerde Juilliard. Juilliard is een van de meest gerenommeerde muziekscholen van het land en biedt opleidingen aan in dans, drama, muziek en vrije kunsten. De muziekafdeling is de grootste van de programma’s met ongeveer 600 ingeschreven studenten uit meer dan 40 landen. Studiegebieden zijn onder andere Historical Performance, Jazz, Music Performance, en Opera Studies.

Met meer dan 200 parttime en fulltime faculteitsleden kan Juilliard zich beroemen op een drie op een student-faculteit verhouding, waardoor een meer intieme en persoonlijke opleiding mogelijk is. Onlangs kondigde Juilliard de opening aan van zijn ‘eerste filiaal buiten New York, de Tianjin Juilliard School in China, die naar verwachting in de herfst van 2018 zal openen’. Alumni zijn onder anderen pianist en componist Philip Glass, musicus Yo-Yo Ma, en dirigent, musicus en componist John Williams.

Curtis Institute of Music (Philadelphia, PA)

Curtis Institute of Music

Ongetwijfeld gelijk in reputatie en prestige aan Juilliard is het zeer concurrerende Curtis Institute of Music, gelegen in de stad Philadelphia. Met een beperkte inschrijving van 175 studenten, of genoeg mensen om een volledig symfonieorkest, operaprogramma, en een paar selecte andere programma’s, zoals de resident strijkkwartet te handhaven, de geschatte aanvaarding tarief op Curtis is slechts vier procent. Dit gezegd hebbende, krijgen allen die zijn ingeschreven volledige collegegeld beurzen en een uitzonderlijke kwaliteit van onderwijs.

Zelfs met het kleine aantal studenten, zijn er ongeveer 20 naties vertegenwoordigd elk jaar. Studenten kunnen kiezen uit het Diploma programma, een Bachelor of Music, een Master of Music voor opera studenten, of een Professional Studies Certificate voor vocale studenten. Alle studenten, en de 113 faculteitsleden, nemen deel aan meer dan 200 concerten die elk jaar worden uitgevoerd. Door dit onderwijsmodel te volgen sinds de opening in 1924, heeft Curtis vele succesvolle musici voortgebracht, waaronder wijlen Leonard Bernstein en Samuel Barber.

New England Conservatory of Music (Boston, MA)

New England Conservatory of Music

Het New England Conservatory of Music, opgericht in februari 1867, wordt erkend als een van de oudste onafhankelijke muziekscholen van het land, en is als enige aangewezen als National Historic Landmark. De in totaal 750 studenten vertegenwoordigen 46 staten en 39 landen. Er worden bachelor- en masterstudies aangeboden in uitvoeringen en compositie. Dirigentschap, Muziektheorie, Zangpedagogie, Collaboratief Piano, en Musicologie zijn alleen beschikbaar voor afgestudeerde studenten.

Het Conservatorium heeft ook samengewerkt met Tufts University en Harvard University ‘om vijfjarige programma’s aan te bieden voor studenten die intensieve studie willen volgen in zowel muziek als academische vakken’. De school is bekend om zijn kamermuziekprogramma naast de afdelingen strijkers, houtblazers en koperblazers. Er worden ongeveer 600 concerten per jaar gehouden in Jordan Hall, de belangrijkste concertzaal van de school. Geaffilieerde faculteit en alumni zijn onder meer Fred Hersch, Kenneth Amis en Regina Carter.

Berklee College of Music (Boston, MA)

Berklee College of MusicHoewel nog steeds aparte instellingen, stemde in 2015 het bestuur van Trustees op elke locatie unaniem om het Berklee College of Music en het Boston Conservatory langzaam te integreren. Vervolgens moeten studenten anticiperen op mogelijke veranderingen in het toelatingsproces, beschikbare programma’s, en afstudeereisen. Niettemin zou een lijst van de beste muziekprogramma’s in het land onvolledig zijn zonder vermelding van een van deze scholen. Het College werd geopend in 1945, en was een van de eerste scholen om jazz te onderwijzen, terwijl het Conservatorium werd opgericht in 1867, en was een van de eersten die Afro-Amerikanen en vrouwen toe te laten tot haar programma’s.

Beide bieden momenteel undergraduate en graduate niveau studie. Berklee biedt ook een paar selecte programma’s en individuele cursussen online aan en beheert verschillende instituten, waaronder het Global Jazz Institute, het Popular Music Institute, het Mediterranean Music Institute en het Planet MicroJam Institute. Berklee is verbonden met meer dan 250 Grammy Award en Latin Grammy Award winnaars waaronder Esperanza Spalding, Quincy Jones, Lalah Hathaway, Annie Clark (St. Vincent), Danilo Perez, Howard Shore, Susan Tedeschi, John Scofiled, of Branford Marsalis. Het conservatorium is geassocieerd met namen als zangeres en songwriter Katharine McPhee, musicus Constantine Maroulis, en jazzpianist Sam Rivers.

University of Rochester Eastman School of Music (Rochester, NY)

University of Rochester Eastman School of Music

In 1921 werd de eerste professionele school, de Eastman School of Music, opgericht aan de Universiteit van Rochester. De school, die momenteel onder leiding staat van saxofonist en kunstleider Jamal Rossi, biedt Bachelor of Music, Master of Arts, Master of Music, Doctor of Philosophy en Doctor of Musical Arts diploma’s aan op tal van muziekgebieden, waaronder opera, jazz, historische muziek en unieke door studenten gecomponeerde stukken. De school beheert ook de Sibley Music Library, erkend als de grootste academische muziekbibliotheek in Noord-Amerika.

Toelating tot de school is uitdagend met slechts 280 studenten geselecteerd uit meer dan 2.100 aanvragers. De studentenpopulatie bestaat uit ongeveer 500 studenten en 400 afgestudeerden, van wie 25% internationaal is. De studenten krijgen les van 95 fulltime faculteitsleden, van wie velen Pulitzer Prize- of Grammy Award-winnaars zijn. Bekende alumni van de Eastman School of Music zijn onder anderen Renée Fleming, Ron Carter, Paul Freeman, Peter Mennin, Mark Volpe, en Doriot Anthony Dwyer.

Manhattan School of Music (New York City, NY)

Manhattan School of Music

Van een bescheiden begin als buurtmuziekschool in 1918 biedt de Manhattan School of Music nu een nieuwe bachelorgraad in Musical Theater, toegevoegd in het schooljaar 2016-2017. Dit is in aanvulling op de reeds bestaande programma’s van Bachelor of Music, Master of Music, Doctor of Musical Arts, en de Professional Studies Certificate en Artist Diploma. Er zijn meer dan 900 undergraduate en graduate studenten ingeschreven uit meer dan 50 landen die deelnemen aan ofwel klassieke of jazz opleiding.

Huidig onder leiding van president Dr. James Gandre, zowel studenten als faculteit nemen deel aan meer dan 700 optredens per jaar, van volledig geënsceneerde opera’s en orkestconcerten, tot recitals van studenten en faculteit. Leden van de faculteit zijn verbonden aan het New York Philharmonic, de Metropolitan Opera, de New York City Opera en de Chamber Music Society of Lincoln Center, om er maar een paar te noemen. Tot de vooraanstaande alumni behoren Tony Award-winnaar Larry Hochman, Broadway-pianist Joseph Joubert, en Grammy- en Academy Award-winnaar Elliot Goldenthal.

Oberlin Conservatory (Oberlin, OH)

Oberlin Conservatory

Het Oberlin Conservatory werd in 1865 opgericht en wordt erkend als een van de oudste, nog steeds operationele instellingen van zijn soort in het land. Het is ook een van de weinige conservatoria die verbonden zijn aan een liberal arts college, namelijk Oberlin College, waardoor het gemakkelijker is voor studenten die een dubbele major willen volgen. Het conservatorium biedt momenteel acht afstudeerrichtingen aan, waaronder compositie, elektronische en computermuziek, jazzstudies, muziekonderwijs, 42 studierichtingen en een dubbele afstudeerrichting piano en vocale begeleiding.

Er zijn ongeveer 580 studenten aan het conservatorium verbonden uit 45 staten en 22 landen. Alle studenten en de meer dan 100 faculteitsleden nemen elk jaar deel aan bijna 500 concerten, waaronder optredens van de 25 studentenensembles en talrijke gastartiesten. Tot de aangesloten alumni behoren Grammy Award winnaars Marc Cohn, Alex Klein, Rhiannon Giddens, en Charles Harbutt.

Colburn School Conservatory (Los Angeles, CA)

Colburn School Conservatory

Hoewel het een relatief jong muziekprogramma is, opgericht in 2003, hanteert het Colburn Conservatory een hoge standaard van onderwijs en een competitieve toelatingsprocedure met volledig collegegeld, kost en inwoning voor degenen die worden toegelaten. De School zelf werd opgericht in 1950 als een Community School for the Arts die een klein muziekprogramma aanbood als onderdeel van de University of Southern California.

Huidig zijn er vier academische eenheden, het Colburn Conservatorium, de Colburn Music Academy, de Colburn Community School of Performing Arts, en de Dance Academy. Er zijn ongeveer 120 studenten ingeschreven in het Conservatorium die de Bachelors of Music, het Performance Diploma, het Professional Studies Certificate, het Artist Diploma of de Master of Music-graad willen behalen. Studenten aan het conservatorium kunnen elk jaar aan meer dan 150 recitals en optredens deelnemen. Hoewel de school geen programma voor muziekcompositie of elektronische muziek aanbiedt, staat het bekend om zijn faculteiten strijkers, blazers, slagwerk en koperblazers.

Mannes College – the New School for Music (New York City, NY)

Mannes College - the New School for Music

In 1916 richtte de concertmeester van het New York Symphony Orchestra, David Mannes, zijn eigen muziekschool op, simpelweg bekend als Mannes College. In 1960 fuseerde Mannes College met de Chatham Square Music School, en in 1989 ging het samen met de New School, waarbij de naam in 2005 formeel werd veranderd in Mannes College: the New School for Music. Momenteel heeft de school twee academische divisies, het College en de Voorbereidende School. Er zijn ongeveer 775 studenten ingeschreven tussen beide divisies.

Het College biedt Bachelor of Music, Bachelor of Science, Master of Music, en Professional Studies Diploma gericht op klassieke muziek. Jazz en hedendaagse studies zijn niet beschikbaar. Er zijn 10 georganiseerde ensembles waaronder de Mannes Opera, de Baroque Chamber Players, en de American Composer Ensemble. Het College is verbonden met namen als composteerder Craig Walsh, klassiek musicus JoAnn Falletta, de Amerikaanse jazzpianist Bill Evans, en professor Helmut Blume die les gaf aan zesvoudig Grammy Award winnaar en drievoudig Academy Award winnaar Burt Bacharach.

Cleveland Institute for Music (Cleveland, OH)

Cleveland Institute for Music

Het Cleveland Institute for Music werd in 1920 opgericht als particuliere onderwijsinstelling voor hoger onderwijs en staat nu onder leiding van Paul Hogle, voormalig uitvoerend vice-president van het Detroit Symphony Orchestra. Er zijn 26 muziekprogramma’s, waaronder Audio Recording, Eurythmics, Harpsicord, Orkestdirectie en Opera, beschikbaar voor zowel bachelor- als masterstudenten. CIM werkt ook samen met Case Western Reserve University om studenten toegang te geven tot een meer brede educatieve ervaring. Elk jaar zijn er ongeveer 450 studenten aanwezig, waaronder nieuwe en terugkerende studenten.

Hoewel het CIM Orkest ongeveer 10 keer per jaar optreedt, bedraagt het totaal aantal gegeven optredens, inclusief ensembles en individuele recitals, meer dan 300, waarvan de meerderheid gratis is voor het publiek. Hieronder vallen ook twee volledig geënsceneerde operaproducties per jaar. De school is vooral bekend om haar strijkers- en pianokamers. Alumni van de school zijn onder meer violist Jasper Wood, concertmeester van de New York Philharmonic Frank Haung (die het pre-collegeprogramma in Cleveland volgde) en wijlen componist David Diamond.

Johns Hopkins Peabody Institute (Baltimore, MD)

Johns Hopkins Peabody Institute

Aan het Peabody Institute kunnen studenten zich inschrijven voor vier studieprogramma’s op bachelor- en masterniveau, of voor drie diplomatrajecten. Studiegebieden zijn onder meer Jazz Performance, Computer Muziek, Muziek Onderwijs, Muziek Theorie Pedagogie, en Opname Arts. Bij de toelating van studenten hanteert het Peabody-instituut geen quota’s, maar streeft het naar een evenwicht tussen het talent van de studenten en de beschikbare ensembles. Degenen die worden toegelaten, worden ook beschouwd als studenten van de Johns Hopkins University in het algemeen en kunnen zich inschrijven voor alle lessen of activiteiten die door de School of Arts and Sciences worden aangeboden.

Het Peabody Institute, dat in 1857 is opgericht, heeft meer dan 150 jaar ervaring in het vormen van jonge, getalenteerde musici voor een succesvolle carrière in het veld. De effectiviteit van de programma’s blijkt uit bekende alumni zoals Rebecca Pitcher – musicalactrice bekend van haar rol als Christine in Phantom of the Opera, Sylvia Meyer – eerste vrouwelijke lid van het National Symphony Orchestra, pianist Andre Watts, en componist Joshua Fineberg.

University of Southern California Thornton School of Music (Los Angeles, CA)

University of Southern California Thornton School of Music

De Thornton-muziekschool staat bekend als de oudste nog functionerende culturele instelling in de regio Los Angeles en leidt al sinds 1884 studenten op. De school is op de cutting-edge van muziek prestaties sinds het begin, als een van de eerste instellingen om graden in jazz, film scoren, en de muziekindustrie aan te bieden. Deze programma’s worden nog steeds erkend als enkele van de beste in het land, naast het unieke programma dat wordt aangeboden in solo gitaar performance.

In 2014 werd de Thornton School uitgeroepen tot de eerste officiële universitaire affiliate van The GRAMMY Museum, waardoor studenten en professoren toegang krijgen tot educatief materiaal van hoge kwaliteit en in-the-field netwerken. Naast de traditionele podiumzalen, hebben studenten ook de mogelijkheid om op te treden in het Ground Zero Performance Café. Tot de aangesloten alumni behoren viervoudig Grammy-winnares Marilyn Horne, jazzgitarist Lee Ritenour, de New York Philharmonic-violisten Sheryl Staples en Cynthia Phelps en de Amerikaanse operabariton Rodney Gilfry.

Yale School of Music (New Haven, CT)

Yale School of Music

Al in 1854 heeft Yale University studenten opgeleid in de ‘wetenschap van de muziek’. In 1889 werd het vak gepromoveerd tot een eigen afdeling, en is nu een van de 12 graduate professional schools binnen de universiteit. De Yale School of Music biedt drie graduate graden aan: een Master of Music, een Master of Musical Arts, en een Doctorate of Musical Arts. Undergraduates hebben de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een Certificate in Performance, een Artist Diploma, of een gezamenlijk Bachelor of Arts/Master of Music programma in samenwerking met Yale College. Elk jaar worden ongeveer 200 studenten toegelaten tot de school en hun acht verschillende ensembles.

Studenten en faculteit nemen deel aan meer dan 200 optredens per jaar. Tot de faciliteiten die door de school worden beheerd, behoren het Instituut voor Heilige Muziek en het Centrum voor Studies in Muziektechnologie. Bekende alumni zijn onder meer televisiecomponist Marco Beltrami, die in 2004 de film Hellboy en in 2013 de film The Wolverine scoorde, Jahja Ling, regisseur en dirigent van het San Diego Symphony, en Martin Leung, ook bekend als de Video Game Pianist.

Northwestern University Bienen School of Music (Evanston, IL)

Northwestern University Bienen School of Music

Voorheen bekend als de Northwestern University School of Music van 1895 tot 2008, biedt de Bienen School of Music een breed scala aan programma’s. Er zijn zes graden die leiden tot een Bachelor of Music, Bachelor of Arts, dubbele Bachelor, Master of Music, Doctorate of Musical Arts, of PhD. De dubbele Bachelor’s track kunnen studenten de studie van muziek te combineren met Engineering, Liberal Arts, Journalistiek, Communicatie, of Onderwijs en Sociaal Beleid. Er zijn ongeveer 410 undergraduate en 210 graduate studenten onder de voogdij van 125 full-en part-time faculteit leden.

Studenten kunnen grote in alle orkestrale instrumenten, jazz, dirigeren, muziekgeschiedenis, muziektheorie en cognitie, en nog veel meer. Een totaal van 16 ensembles worden onderhouden. Succesvolle alumni zijn onder meer Sheldon Harnick, bekend van zijn werk in Fiddler on the Roof, George N. Parks, voormalig directeur van de University of Massachusetts Minuteman Marching Band, en Steve Rodby voormalig drummer van de Metheny Group.

Carnegie Mellon School of Music (Pittsburgh, PA)

Carnegie Mellon School of Music

De stad Pittsburgh biedt een overvloed aan culturele en muzikale mogelijkheden voor de faculteit en de studenten van de Carnegie Mellon School of Music. De Carnegie Music Hall zelf dateert uit 1895, en was de thuisbasis van het oorspronkelijke Pittsburgh Symphony Orchestra. Met iets minder dan 2.000 zitplaatsen is de Hall nog steeds het belangrijkste openbare optreden van het Carnegie Mellon Philharmonic en het Blazersensemble.

De Muziekschool werd pas in 1912 formeel opgericht en wordt beheerd als een van de vijf divisies van het College of Fine Arts. Er worden bachelor-, master- en kunstenaarsdiploma’s en diverse certificaatprogramma’s aangeboden. Tot de majors behoren alle orkestinstrumenten, doedelzakken, zang en compositie, om er maar een paar te noemen. Het curriculum heeft een sterke nadruk op hedendaagse muziek en dirigeren. Alumni van de school zijn onder meer acteur en zangeres Megan Hilty, bekend van haar rol in de musical Wicked, en wijlen Earl Wild, legendarisch concertpianist en componist.

San Francisco Conservatory of Music (San Francisco, CA)

San Francisco Conservatory of Music

Ada Clement en Lillian Hodghead richtten in 1917 de Ada Clement Piano School op. Dit werd de voorloper van wat we vandaag de dag kennen als het San Francisco Conservatory of Music. Met nu ongeveer 400 studenten biedt het conservatorium een aantal graden aan die leiden tot een Bachelor of Music, Master of Music, Artist Certificate in Chamber Music, Professional Studies Diploma in Instrumental Performance of Historical Performance, of een Postgraduate Diploma in Vocal Performance.

Er zijn 14 afdelingen die studies aanbieden in Roots/Jazz, and American Music, Conducting, of Technology and Applied Composition. Het Conservatorium heeft 11 ensembles, geeft studenten toegang tot meer dan 100 Steinway en Yamaha piano’s, en presenteert meer dan 500 optredens per jaar. Tot de alumni behoren actrice Barbara Eden, bekend van haar hoofdrol in I Dream of Jeannie, Arthur Russell, Amerikaans cellist, componist, producer, zanger en musicus, en Gwendoline Yeo, stemactrice en musicus, bekend van haar rol in Desperate Housewives.

Indiana University – the Jacobs School of Music (Bloomington, IN)

Indiana University - the Jacobs School of Music

Sinds de oprichting in 1921 heeft de Jacobs School of Music studenten toegelaten uitsluitend op basis van de resultaten van een live of opgenomen auditie. Met meer dan 1600 studenten is de Jacobs School de op één na grootste muziekschool qua aantal studenten, geaccrediteerd door de National Association of Schools of Music. Om het grote aantal studenten en de meer dan 180 fulltime faculteitsleden te huisvesten, beschikt de Jacobs school over meer dan 200 oefenruimtes, repetitieruimtes, opnamestudio’s en elektronische laboratoria.

Er zijn 24 afdelingen en vier academische faciliteiten, het Centrum voor Elektronische en Computermuziek, het Centrum voor Geschiedenis van Muziektheorie en Literatuur, het Historisch Performance Instituut, en het Latijns-Amerikaanse Muziekcentrum. Jaarlijks worden meer dan 1100 voorstellingen gegeven, waaronder zeven volledig geënsceneerde opera’s. Bekende alumni zijn violist en dirigent Joshua Bell, operazangeres Sylvia McNair, dramatische sopraan Angela Brown en jazzbassist Larry Ridley.

Bard College Conservatory of Music (Annandale-on-Hudson, NY)

Bard College Conservatory of Music

Aan het Bard College Conservatory moeten alle undergraduate majors een double-degree nastreven. Uniek voor dit conservatorium is het vijfjarige programma met dubbele graden, dat studenten in staat stelt af te studeren met een Bachelor of Music en een Bachelor of Arts op een gebied naar keuze. Dit uitdagende maar lonende curriculum creëert meer goed afgeronde individuen met een groot potentieel voor succes in het veld. De Bachelor of Music curriculum omvat auditieve vaardigheden, een vier-semester Conservatorium kern sequentie, en prive-lessen.

Het orkest voert het hele jaar door in het Richard B. Fisher Center for the Performing Arts, en in de Eastern New York Correctional Facility als onderdeel van de Bard Prison Initiative. Het programma voor afgestudeerden omvat het Graduate Vocal Arts Program onder leiding van de beroemde Amerikaanse sopraan Dawn Upshaw, het Graduate Conducting Program in samenhang met het Conductor’s Institute, en een Postgraduate Collaborative Piano Fellowship. Aangesloten alumni zijn onder andere muzikant en mede-oprichter van de band Steely Dan, Donald Fagen, en gitarist van de band Yeah Yeah Yeahs, Nick Zinner.

Belmont University School of Music (Nashville, TN)

Belmont University School of Music

In het hart van muziekstad Nashville, Tennessee, aan het einde van de historische Music Row, vinden studenten de Belmont University School of Music. Deze uitgebreide instelling voor hoger onderwijs biedt undergraduate graden die leiden tot een Bachelor of Music, Bachelor of Fine Arts in Musical Theatre, of een Bachelor of Arts met een major in Music. Een graduate niveau Master of Music graad is ook beschikbaar. Studenten kunnen kiezen voor een hoofdvak in verschillende onderwerpen, waaronder kerkmuziek, commerciële muziek, muziektherapie, compositie, of muziekeducatie.

Er zijn meer dan 25 muzikale ensembles en groepen voor studenten om lid te worden, waaronder de New Music Ensemble, de Rock Ensemble, en de Klassieke Strijkkwartet. Daarnaast zijn er 15 vocale ensembles zoals de Belmont Pops, de Jazzmin, en het Women’s Choir, en vier faculteit ensembles. Succesvolle alumni die aan de school verbonden zijn, zijn onder meer countrymuzikant en Grammy Award-winnaar Brad Paisley, zangeres en songwriter Kimberley Locke, en de Amerikaanse countrymuziekzangeres en songwriter Lee Ann Womack.

Shenandoah University Conservatory of Music (Winchester, VA)

Shenandoah University Conservatory of Music

Een van de zeven scholen die samen Shenandoah University vormen, heeft het Conservatory of Music de traditie van het onderwijzen van succesvolle muzikanten sinds 1886 laten groeien. Vandaag de dag zijn er ongeveer 450 bachelorstudenten en 140 afgestudeerde studenten onder leiding van 62 fulltime faculteitsleden. Het conservatorium biedt meer dan 60 majors aan die leiden tot het baccalaureaat, de master, het post-master artiestendiploma of het doctoraat. Deze majors omvatten Collaborative Piano, Conducting, Jazz Studies, Music Production and Recording Technology, en Music Therapy.

Meer dan 30 uitvoerende ensembles nemen deel aan meer dan 420 concerten per jaar, waaronder het Clarinet Choir, Pit Orchestra, Cantus Singers, Jazz Combos, en Little Big Band. Sinds 2015 zijn alle 96 piano’s van de school Steinways. Bekende medewerkers van de school zijn onder meer de legendarische jazztrompettist en Grammy Award-winnaar Wynton Marsalis, die onlangs zijn residentie aan het conservatorium voltooide.

UCLA Herb Alpert School of Music (Los Angeles, CA)

UCLA Herb Alpert School of Music

De Herb Alpert School of Music werd in 2016 opgericht als de eerste muziekschool van de Universiteit van Californië en biedt sinds de oprichting in 2007 concurrerend onderwijs van hoge kwaliteit. Het aanbieden van bachelor tot doctoraat niveaus van studie, zijn er iets minder dan 500 studenten ingeschreven onder de voogdij van 118 gevestigde professoren. Er zijn drie unieke afdelingen: Etnomusicologie, Muziek en Musicologie, en de Herb Alpert School of Music.

De afdeling Etnomusicologie werd in 1960 geopend en is nog steeds de enige afdeling in zijn soort ter wereld, die een gevarieerd scala aan muziekculturen bestudeert. Net zo divers is de afdeling Musicologie, die cursussen biedt in jazz, heavy metal, muziektheater, techno, Europese klassieke muziek, en nog veel meer. Tot de faciliteiten van de school behoren het Center for Music Innovation, het Center for Latino Arts, het World Music Center en het Thelonious Monk Institute of Jazz Performance, simpelweg bekend als het Monk Institute.

McNally Smith College of Music (Saint Paul, MN)

McNally Smith College of Music

Het McNally Smith College of Music, dat voorheen bekend stond als Musictech College, werd in 1985 opgericht door Jack McNally en Doug Smith. Dit kleine particuliere instituut voor hoger onderwijs heeft een jaarlijkse inschrijving van ongeveer 600 studenten die les krijgen van 100 faculteitsleden. Diploma’s, Associate’s graden, en Bachelor’s graden zijn beschikbaar. Er zijn 15 majors en programma’s, waaronder Live Sound, Audio Engineering, Music Production, en het eerste nationaal geaccrediteerde diploma in Hip-Hop studies.

Huidig zijn er negen groepen ensembles voor studenten om zich bij aan te sluiten, zoals Vocal, Jazz, of Rock, met verdere onderverdelingen zoals Contemporary Vocal Ensemble, New Orleans Brass Band, of Indie Rock. Studenten moeten deelnemen aan twee tot zes ensemblegroepen, afhankelijk van hun studieprogramma om te kunnen afstuderen. Aangesloten alumni zijn onder meer Kyle Frenette, oprichter van Amble Down Records, Justine Bonhiver, lid van Quietdrive, en Zack Carroll, lid van de band This World Fair.

Lipscomb University School of Music (Nashville, TN)

Lipscomb University School of Music

Onder de nieuwe leiding van Grammy Award winnaar Charlie Peacock, heeft de Lipscomb University School of Music een unieke toewijding aan het aanbieden van een christelijke, liberale kunstopleiding. Deze sfeer leent zich voor een exclusieve mogelijkheid voor studenten om deel te nemen aan een interdisciplinaire major in Worship Ministry in samenwerking met het College of Bible and Ministry. Andere aangeboden graden zijn de Bachelor of Music, Bachelor of Arts in Music, en een Bachelor of Science in Music. Studenten kunnen grote in Instrumental Performance, Compositie, Hedendaagse Muziek, Muziek Onderwijs, en nog veel meer.

De 14 ensembles zijn onder andere A Cappella Singers, Jazz Band, Opera Workshop, en diverse kamer groepen. Alle majors en muziektheater minors moeten slagen voor een piano bekwaamheidsexamen. Om toegelaten te worden tot de afdeling Muziek, moeten studenten het Associate Board of the Royal Schools of Music examen afleggen. Lipscomb’s School of Music is de eerste in de natie die dit vereist van muziek majors.

Los Angeles College of Music (Los Angeles, CA)

Los Angeles College of Music

Het Los Angeles College of Music werd opgericht als een particuliere, for-profit school in 1996, met een nadruk op het onderwijzen van studenten de hedendaagse en rock muziek van de tijd. Er zijn unieke zes-kwart bachelor’s en Associate’s graden aangeboden, evenals Diploma programma’s. Studenten moeten zich ervan bewust dat de Associate’s graden zijn ‘geclassificeerd als ‘professionele’ en zijn niet overdraagbaar aan andere hogescholen of universiteiten’. Belangrijkste gebieden van studie omvatten Music Performance, Songwriting, Music Production, Music Business, en componeren voor visuele media.

Er zijn ongeveer 150 studenten aanwezig en alle faculteitsleden zijn huidige muziek professionals. De verschillende ensembles beschikbaar zijn onder meer Jazz Ensemble, Kamer Ensemble, Concert Band, Gitaar Ensemble, Instrumentaal Ensemble, en Vocaal Ensemble. Alumni van de school hebben bereikt succesvolle carrières en zijn aangesloten bij namen als Ricky Martin, Jeff Beck, Natasha Bedingfield, en de Black Eyed Peas.

New World Symphony (Miami, FL)

New World Symphony

Ook bekend als America’s Orchestral Academy, ’s werelds enige voltijds instituut in zijn soort, werd de New World Symphony in 1987 opgericht door Michael Tilson Thomas en Lin en Ted Arison. Studenten die zich aanmelden voor deze driejarige beurs moeten al een bachelordiploma op zak hebben. Met iets minder dan 100 toegelaten musici is de toelating tot het programma zeer competitief. Naast traditionele en moderne orkestmuziek worden studenten ook blootgesteld aan tal van gastdirigenten en bezoekende faculteiten, en krijgen ze de kans om over de hele wereld op te treden.

Er zijn momenteel wereldwijd meer dan 1.000 alumni van de school. Tot de meest recente succesverhalen van alumni behoren Kristin Baird, die nu verbonden is aan het Florida Orchestra, Max Blair, die is aangenomen bij de Pittsburgh Symphony, en Elizabeth Breslin, die nu speelt bij de Milwaukee Symphony.