Michaels rondt derde fase van herontwikkeling Jordan Downs af

CAMDEN, N.J., 27 maart 2020 /PRNewswire/ — De Michaels Organization, een nationale leider in residentieel vastgoed, zal binnenkort de derde fase van de nieuwe huisvesting in Jordan Downs met de grond gelijk maken, nadat op 23 maart de financiële afronding met succes werd afgerond. Gelegen in de Watts buurt van Los Angeles, is dit de laatste mijlpaal in een uitgebreide herontwikkeling van de grootste volkshuisvesting gemeenschap van de stad door de Housing Authority of the City of Los Angeles en haar partners uit de particuliere sector, Michaels en BRIDGE Housing.

De nieuwste fase zal 92 moderne, duurzame appartementen bieden in verschillende plattegronden. Rendering met dank aan FSY Architects.

De 58 miljoen dollar kostende fase S3 zal 92 nieuwe appartementen opleveren, betaalbaar voor huishoudens met een inkomen tussen 30% en 80% van het gemiddelde inkomen (AMI) in de regio. Eerdere mijlpalen in de herontwikkeling die begon in 2012 zijn onder andere de eerste twee residentiële ontwikkelingen door BRIDGE en Michaels, de uitbreiding van Century Boulevard, en de opening van nieuwe buurtwinkels, waaronder een full-service supermarkt. Het masterplan roept ook op tot aanzienlijke nieuwe groene ruimte in de Watts buurt.

“De ongekende gezamenlijke inspanningen van HACLA, bewoners, belanghebbenden uit de gemeenschap en onze financiële partners, samen met het sterke leiderschap van politieke functionarissen op lokaal, staats- en federaal niveau blijven spannende mijlpalen in de transformatie van Jordan Downs,” zegt Kecia Boulware, Michaels’ Vice President of Development. “We zijn ongelooflijk dankbaar dat we zelfs in deze moeilijke tijden voor Californië en onze natie vooruitgang kunnen blijven boeken.”

Als de herontwikkeling volledig is voltooid, zal Jordan Downs worden omgevormd tot een stedelijk dorp, met de oorspronkelijke 700 WWII-tijdperk eenheden van volkshuisvesting vervangen door meer dan 1.400 nieuwe woningen voor nieuwe en bestaande bewoners, evenals nieuwe commerciële en winkelruimten, een nieuw buurthuis, en meer dan negen hectare open groene ruimte.

De appartementen in fase S3 zullen worden aangeboden in verschillende plattegronden, met één, twee, drie en vier slaapkamers, en zullen zijn voorzien van duurzame afwerkingen en energiezuinige apparatuur. Het project zal LEED-gecertificeerd zijn met als doel LEED Gold. Bovendien zal het appartementencomplex PV op zonne-energie hebben om alle gemeenschappelijke ruimtes en de centrale warmwaterverwarming van het gebouw te compenseren.

De financiering voor fase S3 omvat eigen vermogen van Berkadia’s aankoop van 9 procent Federal Low-Income Housing Tax Credits en permanente leningen via Freddie Mac, het Affordable Housing and Sustainable Communities-programma van de staat Californië en de Housing Authority of the City of Los Angeles. De financiering van het project door de staat Californië omvat gereduceerde vervoerspassen voor bewoners en een partnerschap voor beroepsopleiding om de impact van het project te helpen gebruiken voor de loopbaanontwikkeling van de buurt.

Jordan Downs Phase S3 zal huursubsidies omvatten via Project-Based Section 8-contracten en het Rental Assistance Demonstration (RAD)-programma. Het gebouw zal 17 appartementen reserveren om volledig toegankelijk te zijn voor bewoners met fysieke handicaps en gehoor- of visuele beperkingen.

De leden van het ontwikkelingsteam zijn ook Walton Construction, dat dienst doet als de hoofdaannemer, FSY Architects dat dienst doet als ontwerpleider en architect van het dossier; Partner Energy als de leider op het gebied van duurzaamheid; en Breen Engineering als hoofdingenieur voor civiele en off-site verbeteringen. Michaels Management zal fungeren als de property manager, zodra de bouw is voltooid, ongeveer 21 maanden vanaf nu.

Over de Michaels Organization: Michaels is een nationale leider in residentieel vastgoed en biedt full-service mogelijkheden in ontwikkeling, vastgoedbeheer, bouw en financiering. Michaels bedient 145.000 bewoners in meer dan 400 gemeenschappen in het hele land en zet zich in voor huisvestingsoplossingen die een impuls geven aan onderwijs, maatschappelijke betrokkenheid en welvaart in de buurt en voor het creëren van gemeenschappen die levens opfleuren.

Media contact: Laura Zaner; 846-988-5983.

Gerelateerde beelden

Rendering-van-jordan-downs-fase-s3.jpg
Rendering van Jordan Downs Fase S3
De nieuwste fase zal 92 moderne, duurzame appartementen bieden in een verscheidenheid aan plattegronden. Rendering met dank aan FSY Architects.