Statements

Purina Wet Dog Food 10-oz. Tub Voluntary Recall

Klik op afbeelding om te vergroten

Wij zijn ook huisdiereigenaren en dierenliefhebbers. Toen we er via onze eigen interne kwaliteitstests achter kwamen dat sommige van onze 10-oz. kuipjes nat hondenvoer mogelijk niet de aanbevolen hoeveelheid toegevoegde vitaminen en mineralen bevatten, hebben we daarom actie ondernomen en het product vrijwillig teruggeroepen.

Het gaat hierbij om bepaalde kuipjes nat hondenvoer van 10oz. onder de merknamen Beneful Prepared Meals, Beneful Chopped Blends en Pro Plan Savory Meals. Zie een volledige lijst van de opgenomen producten met de “Ten minste houdbaar tot” datum en productie code hier.

Hoewel de meeste van de teruggeroepen producten alle vitaminen en mineralen bevatten die uw hond nodig heeft, raden wij u aan alle aangetaste producten die u eventueel heeft weg te gooien, en wij zullen u uw geld teruggeven.

We zijn hier om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke consumentenervaring heeft, dus bel ons op 1-800-877-7919 met eventuele vragen die u heeft of om een verzoek tot terugbetaling in te dienen. We weten dat uw huisdier belangrijk voor u is, en zij zijn dat ook voor ons.

Canadese consumenten kunnen purina.ca/voluntaryrecall bezoeken voor informatie over de Canadese producten die in de terugroepactie zijn opgenomen.

Vragen en antwoorden

1. Welke producten vallen onder deze vrijwillige terugroepactie?

De vrijwillige terugroepactie omvat alleen de volgende merken met zowel een “Ten minste houdbaar tot”-datumbereik van juni 2017 tot augustus 2017 als een productiecodebereik beginnend met de eerste vier cijfers van 5363 tot 6054. Bekijk hier een volledige lijst met producten.

  1. Beneful Prepared Meals Wet Dog Food 10-oz. Tubs (alle variëteiten)
  2. Beneful Chopped Blends Wet Dog Food 10-oz. Tubs (alle variëteiten)
  3. Pro Plan Savory Meals Wet Dog Food 10-oz. Tubs (beperkt tot vijf variëteiten).

Daaronder vallen geen andere Purina producten of formaten.

2. Waarom heeft u dit product teruggeroepen?

We hebben door onze eigen interne kwaliteitstesten ontdekt dat sommige 10-oz. natvoer mogelijk niet de aanbevolen hoeveelheid toegevoegde vitaminen en mineralen bevatten, dus hebben we actie ondernomen en het product vrijwillig teruggeroepen.

3. Hoe weet ik of mijn product is opgenomen in deze vrijwillige terugroepactie?

Hondeneigenaren moeten zowel de “Ten minste houdbaar tot”-datum als de productiecode op de onderkant van elk 10 oz. kuipje controleren en contact opnemen met Purina op 1-800-877-7919 voor een terugbetaling als ze een aangetast kuipje hebben of mogelijk het (de) aangetaste product(en) hebben gekocht (zie de lijst hier).

4. Wat moet ik doen als ik het teruggeroepen product in mijn bezit heb?

Als u een van de aangetaste producten in uw bezit hebt, stop dan met het voeren van het voer aan uw hond en gooi het weg. Als u een kuipje van 10 oz hebt dat niet in de terugroepactie voorkomt, kunt u het gewoon aan uw hond blijven voeren. We geven u graag uw geld terug.

5. Wat moet ik doen als ik het teruggeroepen product aan mijn hond heb gevoerd?

We doen deze vrijwillige terugroepactie uit voorzorg voor honden die het betreffende product mogelijk langer dan een aantal weken als enige maaltijd hebben gegeten. Neem altijd contact op met uw dierenarts als u vragen hebt over de gezondheid van uw huisdier.

6. Zijn er nog andere Purina-producten aangetast?

Er zijn geen andere Purina-producten of -maten getroffen.

7. Waar zijn de teruggeroepen producten geproduceerd?

De getroffen producten zijn in slechts één Purina-faciliteit geproduceerd op één productielijn in St. Joseph, Missouri, en zijn verkocht in de V.S., Canada en Puerto Rico.

8. Wanneer kan ik deze producten weer kopen?

We werken eraan om deze producten zo snel mogelijk weer in de schappen van de winkels te krijgen.