Alles wat je moet weten voordat je anaal vingeren probeert

In 2020 staat anaal spel op het menu. We weten inmiddels dat het lekker vinden van kontjes niets te maken heeft met geslacht of seksuele geaardheid, en alles met het bereiken van wereldschokkend genot. Dit is voor een groot deel te danken aan de prostaat, een klier ter grootte van een walnoot die zich twee tot drie centimeter in de anus bevindt en vol zit met zenuwuiteinden, waardoor interne stimulatie hemels aanvoelt. Als je ejaculeert met iets in je achterste, krijg je meestal een veel sterker orgasme over je hele lichaam, dat het gewone orgasme van een penis in de schaduw stelt.

Ondanks dat ze geen prostaat hebben, kunnen vrouwen ook enorm genieten van anale stimulatie omdat het rectum en de anus boordevol zenuwuiteinden zitten. Bovendien is het mogelijk om de inwendige clitoris via de achterdeur te stimuleren. De zogenaamde G-spot (gelegen op de voorwand van de vagina) en de A-spot (ook op de voorwand, maar dan dichter bij de baarmoedermond) zijn beide bereikbaar door anale penetratie.

Een van de beste manieren om de kont bij de seks te betrekken is anaal vingeren, wat precies is wat het klinkt: een of meerdere vingers in de anus brengen om het seksuele genot te verhogen. Seksspeeltjes zoals prostaat massagers, butt plugs en dildo’s kunnen allemaal de binnenkant van iemands achterste stimuleren, maar anaal vingeren kan meer direct de prostaat of de inwendige clitoris raken via het rectum. (Denk erover na: Je kunt met je vingers wiebelen, maar niet met een buttplug.)

Maar anaal vingeren is een kunst. Je kunt niet zomaar je vingers in je achterste of dat van je partner rammen. Doe je dat wel, dan veroorzaak je – of ervaar je – een wereld van pijn. Om te leren hoe je anaal kunt vingeren op de juiste manier, zodat het zowel veilig als plezierig is, hebben we contact opgenomen met seks- en plezieropleider Luna Matatas en Dr. Evan Golstein, oprichter en CEO van Bespoke Surgical en The Future Method. Hier zijn hun deskundige tips over posities en technieken die u zullen helpen vingeren als een pro.

Hoe bereid je je voor op anaal vingeren

Knip die nagels en vijl ze

Als jij de top bent (d.w.z. de persoon die vingert), moet je je nagels heel kort knippen en vijlen. Als je nagels lang of gekarteld zijn, kun je per ongeluk de binnenwanden van het rectum bekrassen of scheuren. “Dat is niet alleen pijnlijk, maar kan ook leiden tot aambeien of infecties”, zegt Goldstein.

Zorg ervoor dat je kontje schoon is

Als jij de bottom bent (d.w.z. de persoon die gevingerd wordt), wil je ervoor zorgen dat je anus schoon is. Hoe grondig je schoonmaakt, hangt af van hoeveel je van plan bent te nemen. Als anaal spel nieuw voor je is, en je partner gaat alleen een pink inbrengen, dan hoef je je binnenste niet 50 minuten lang te wassen. Zorg er gewoon voor dat je het afgelopen uur geen stoelgang hebt gehad, en ga dan lekker douchen om je uitwendige anus te wassen met antibacteriële zeep.

Als je van plan bent om meerdere vingers te gebruiken, of anale vingerdiensten gebruikt als voorspel voor anale seks met een dildo of penis, dan moet je overwegen om je endeldarm te reinigen met een klysma, douche, of doucheslang. Onthoud dat ontlasting niet in het rectum wordt opgeslagen. Het wordt opgeslagen in de darmen en vervolgens door het rectum geduwd als je poept. Het is dus niet zo “smerig” als je waarschijnlijk denkt.

Wat te doen tijdens het anaal vingeren

Ga in positie

Er zijn twee traditionele posities die ideaal zijn voor anaal vingeren. De eerste is wanneer je op je buik ligt in een zeester of doggie-achtige positie. De tweede is wanneer je op je rug ligt met je benen in de lucht.

“Ik raad posities aan die jou of je partner een duidelijk zicht op het gaatje geven,” zegt Goldstein. “Als je het kunt zien – en dan bedoel ik alles – dan heb je een betere kans om de hoeken en de anatomie te begrijpen om de ervaring zo plezierig mogelijk te maken.” Het is ook makkelijker voor de top om vanuit deze posities te vingeren zonder hun pols ongemakkelijk te buigen.

Gebruik dik glijmiddel

Gebruik van glijmiddel is niet optioneel als het gaat om anaal vingeren. Het is verplicht, en nee, spuug is niet genoeg. Je wilt vooral “langdurig smeermiddel, zoals op siliconen- of oliebasis”, zegt Matatas. Glijmiddelen op waterbasis hebben de neiging om te snel uit te drogen bij anaal spel, omdat de anus niet zelfsmerend is zoals de vagina dat is. Je moet zowel glijmiddel op je vinger(s) als direct op en rond de anus smeren, voegt Goldstein toe. Breng zo vaak als nodig opnieuw glijmiddel aan.

Start met uitwendig anaal spel

“Het meest voorkomende probleem dat kan optreden bij anaal vingeren is scheuren, ook wel anale fissuren genoemd,” zegt Goldstein. Dit kan gebeuren als je te snel te veel stoot of inbrengt. Daarom moet je, voordat je met een vinger begint, de uitwendige anus masseren “alsof je het kontgaatje aait”, zegt Matatas. Dit helpt de anale spieren te ontspannen.

Ga langzaam met digitale penetratie

Nadat je hun gat hebt geplaagd met uitwendig spel, kun je een vinger inbrengen voordat je je uiteindelijk opwerkt naar twee of meer (als je ooit dat punt bereikt). “Wees je altijd bewust van je beperkingen,” zegt Goldstein. “Niemand telt hoeveel vingers je in je kont kunt steken.”

Verhalen

Wat je ook doet, begin niet met snel in en uit stoten. Begin in plaats daarvan met een derde van je vinger in te brengen, dan de helft, en dan alles. Als je vinger eenmaal helemaal binnen is, laat hem dan even rusten zonder te bewegen. Laat de anus wennen aan het gevoel dat er iets in zit.

Focus minder op het “in en uit”

“De anus beleeft niet alleen plezier aan diepte, dus probeer je vinger zo te bewegen dat je de zijkanten van de anus in een horizontale beweging masseert,” zegt Matatas. En vergeet niet dat de prostaat twee tot drie centimeter in je anus zit. Dat is de geldmaker en wat echt goed voelt als het gestimuleerd wordt. Concentreer je dus op dat deel van het gebied als je vingert of gevingerd wordt.

“Vingerspel zou meer moeten gaan over zacht masseren, waardoor er een betere zenuwstimulatie in dat gebied ontstaat,” voegt Goldstein toe. “De huid in dit gebied is vrij dun, dus alle schokkerige of plotselinge bewegingen kunnen aanzienlijke scheuren en trauma veroorzaken.” Dus eigenlijk wil je masseren in plaats van stoten.

Communiceer met je partner

Zowel Goldstein als Matatas maken duidelijk dat er een open communicatielijn moet zijn voor de hele ervaring. Als jij de top bent, vraag je partner dan of het goed voelt wat je doet. Als jij de bottom bent, wees dan niet bang om je partner te zeggen dat hij/zij meer glijmiddel moet gebruiken of langzamer moet gaan. Bij anale vingeren, zoals bij elke nieuwe seksuele ervaring, is communicatie cruciaal.

Wat te doen na anaal vingeren

Was je handen

Je wilt je handen wassen als je klaar bent met anaal vingeren. Je kunt wachten tot je klaar bent met je seksuele sessie, behalve als je de overgang wilt maken van anaal vingeren naar vaginaal vingeren. Je wilt geen bacteriën van de anus naar de vagina overbrengen, zegt Matatas. Dus in die situatie wil je je handen wassen voordat je de vagina van je partner aanraakt.

Doe mee aan seksuele nazorg

Het is een intense ervaring om iets in je te hebben, vooral als je dat nog nooit hebt gedaan. Als jij de top was, check dan na de seksuele ervaring met je partner hoe hij of zij zich voelt en of er iets is wat je kunt doen om hem of haar te steunen.

Deze inhoud is gemaakt en onderhouden door een derde partij, en op deze pagina geïmporteerd om gebruikers te helpen hun e-mailadressen te verstrekken. Meer informatie over deze en soortgelijke inhoud kunt u vinden op piano.io