Ik heb Gua Sha geprobeerd om mijn kaaklijn te verfijnen – dit zijn de resultaten

Mijn kaaklijn is nooit strak geweest, ondanks mijn kleine gestalte. Ik heb van alles geprobeerd – microstroom gezichtsbehandelingen, intense gezichtsmassages, zweterige mosterdbaden – om hem wat definitie te geven.

Gua sha is een traditionele Oost- en Zuidoost-Aziatische geneeswijze waarbij een gladde “plank” ter grootte van een creditcard langs de huid van het lichaam wordt gedrukt. Het is aangepast voor het gezicht en de nek in studio’s als Treatment by Lanshin in Brooklyn en WellStream Acupuncture in Los Angeles. Het idee is dat lichte druk fasciale en musculaire spanning losmaakt en traag lymfevocht verplaatst.

Bekijk meer
gua sha boards

Na mijn eerste behandeling van 60 minuten, zag mijn nek er langer en dunner uit, en mijn kaaklijn had een scherper silhouet – twee maanden lang. Hoewel de voordelen van gua sha niet klinisch zijn onderzocht, zeggen artsen dat patiënten vaak al na één behandeling merken dat hun huid er gladder en opgeheven uitziet. En het is veilig zolang je geen bloedstolling, bloedplaatjesproblemen of huiduitslag hebt, zegt Melissa Kanchanapoomi Levin, dermatoloog in New York City. En het voelt nog ontspannender dan het klinkt.

Een Shanghai cosmetica-advertentie uit de jaren dertig van de vorige eeuw. (Foto: The Print Collector/Getty Images)

Dit is mijn thuis (nachtelijke!) gua sha neklijn routine, met dank aan Sandra Lanshin Chiu, een gediplomeerd acupuncturist bij Treatment by Lanshin. Herhaal de bewegingen voor elke stap vijf keer, langzaam, met zachte druk.

  1. Plaats de platte kant van de plank vlak tegen de basis van de achterkant van je nek, en strijk deze omhoog langs je ruggengraat tot aan je haarlijn. Strijk vervolgens aan weerszijden van uw ruggengraat omhoog, vanaf de bovenkant van elke schouder tot aan uw haargrens.

  2. Plaats de platte kant van de plank op de bovenkant van uw schouder en strijk deze omhoog tot waar uw kaak uw oor raakt. Herhaal dit aan de andere kant.

  3. Plaats de gebogen inkeping van de plank op de plek waar uw sleutelbeenderen elkaar raken, en trek deze omhoog langs de middellijn van de keel tot aan (maar niet over) uw kin. Herhaal dit aan beide kanten van de keel.

  4. Plaats de inkeping van de plank zo dat deze het middelpunt van uw kin omsluit, en glijd langs de rand van uw kaak in de richting van elk oor.

  5. Rijd de platte kant van de plank onder één jukbeen, vanaf uw mondhoek in de richting van uw oor. Herhaal dit aan de andere kant.

Een versie van dit artikel verscheen oorspronkelijk in het novembernummer 2017 van Allure. Om uw exemplaar te krijgen, ga naar de kiosk of abonneer u nu.

Meer over genezende behandelingen:

  • The Mystical Healing Powers of Japan’s Hot Springs
  • How Acupuncture Cured One Woman’s Acne
  • Why Crystal-Infused Products Literally Rock

Suction cups that remove cellulite? Yes, please: