Bedenkers en grondleggers van Ceylonthee

Tweeën thee en één koffie hebben voordelen voor de gezondheid die op waarde geschat moeten worden. Toch moet een van de twee dranken worden verkozen boven de andere. Ontdek welke je moet drinken voor gewichtsverlies en meer antioxidanten.

New Delhi: Shakespeare zei ooit, of liever schreef: “To be or not to be, that is the question.” maar als je in de context van vandaag praat, kan het citaat gemakkelijk worden veranderd in “To drink tea or to drink coffee, that is the question.” Het leven is relatief gemakkelijker voor mensen die weten of ze een koffiemens of een theemens zijn, maar voor mensen die van beide houden, is het een constant dilemma.

Als u ook een van die mensen bent die gewoon in de keuken zou staan en zou proberen te kiezen of u vanavond koffie of thee drinkt, is hier een inzicht en een vergelijking tussen beide voor u om de betere keuze te maken. Lees verder om te weten wat je vandaag zou moeten drinken dat je niet alleen verfrist maar ook gezond is voor je lichaam.

Cafeïne

Volgens onderzoek bevat thee meer cafeïne dan koffie, maar als het gezet is, is het gehalte aan cafeïne in thee veel minder dan in koffie. Cafeïne is essentieel voor een energieboost die nodig is voor een lange dag op het werk of anderszins, maar een teveel kan leiden tot concentratie- en slaapproblemen, en zelfs paniekaanvallen. Als je probeert je cafeïne-inname onder controle te houden, is thee de beste keuze.

Thee – 1

Koffie – 0

Antioxidanten

Slecht nieuws voor de liefhebbers van deep L, maar de ronde van antioxidanten is gewonnen door thee, handen naar beneden. Thee bevat antioxidanten die geweldig zijn om je lichaam te ontgiften. Hoewel groene thee de meest populaire keuze is voor een antioxidant thee, bevat elke thee veel antioxidanten die goed zijn voor bijna elk deel van het lichaam. Koffie bevat wel antioxidanten, maar het gehalte is veel lager dan dat in thee.

Thee – 2

Koffie – 0

Verminder suiker

Twee tot drie kopjes koffie per dag worden in verband gebracht met een verminderd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. Van koffie wordt ook verondersteld dat het de bloedsuikerspiegel reguleert en onder controle houdt en het gebruik van insuline in het lichaam verbetert. Magnesium, aanwezig in koffie, helpt ook bij het verlagen van de suikerspiegel. Hoewel thee ook andere gezondheidsvoordelen heeft, wint koffie voor diabetici!

Thee – 2

Koffie – 1

Gewichtsverlies

Hoewel de discussie hierover eindeloos kan doorgaan, is het belangrijk om te begrijpen welke van de twee dranken gunstiger is voor gewichtsverlies. Het antwoord hangt af van wat je probeert te bereiken. Als je een sportschoolfreak bent en er absoluut van houdt om elke dag in de sportschool te trainen, kan een shot espresso of zwarte koffie de ideale drank voor je zijn omdat het je metabolisme stimuleert en ervoor zorgt dat je meer calorieën verbrandt tijdens het trainen. Als je echter alleen probeert af te vallen door een dieet te volgen, dan is zwarte thee jouw drankje. Een studie gepubliceerd in het European Journal of Nutrition heeft ook graag de consumptie van zwarte thee om een goede gezondheid en gewichtsverlies.

Thee – 3

Koffie – 2

Hoeveelheden

De laatste vraag is hoeveel je van wat kunt drinken, en daar is een duidelijk antwoord op, en dat is thee. Koffie bevat bijna het dubbele aan cafeïne en kan schadelijk zijn voor je gezondheid als je het te veel drinkt.

Thee – 4

Koffie – 2

Hoewel het moeilijk is om te bepalen welke van de twee gezonder is, hangt het echt af van het soort leven dat je leidt. Als je de hele dag werkt en een stimulerend middel nodig hebt en ook nog naar de sportschool gaat, is koffie het beste wat je kunt drinken om gezond te zijn. Blijf je echter meestal thuis en heb je vanavond gewoon behoefte aan een verfrissend drankje, of gewoon om jezelf op te warmen op een winteravond, trek dan een kopje thee.